Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Hyundai nemrég mutatta be első vérbeli N sportmodelljét, az i30 N képében, és természetesen nem kívánnak ennél az egy típusnál megakadni a gyáriak. Legutóbb maga Albert Biermann, az N divízió feje szólalt meg az ügyben, és elárulta, hogy nem lazsálnak, ráadásul a Hyundai – meglovagolva a hatalmas crossover divatot – a Tucsonból és az új Konából is tervez sportos kivitelt.

A két modell az ilyenkor szokásos teljes átalakítást megkaphatja majd, így az izmosabb erőforrás mellett sportfutóművel, nagyobb fékekkel és természetesen látványos optikai elemekkel is számolhatunk. Arról egyelőre nincs hír, hogy melyik modell élvez előnyt a gyártónál, de annyi biztos, hogy bár dolgoznak az autókon, de a normál típusok fejlesztése továbbra is fontosabb szempont, így könnyen lehet, hogy csak évek múlva láthatjuk majd meg a sportos crossovereket.

A Tucson és a Kona is jól mutatnak - sportos ruhában még látványosabbak lehetnek majd

Az ausztrál termékmenedzser csoport egyik vezetője, Andrew Tuitahi is megszólalt az ügyben: „szerintem ez egy lassú menet lesz. Úgy érezzük, hogy a sportrészleg felépítésével óvatosan kell bánnunk, és biztosnak kell lennünk benne, hogy minden modell, amit piacra dobunk, igazán különleges.” A Hyundai egyébként azért hozta létre az N divíziót, hogy tovább javítsa megítélését a vásárlók szemében – főleg Európában –, ezt a célt pedig kiválóan szolgálhatják majd a sportos crossoverek is. Egyelőre azonban még várnunk kell ezekre, de reméljük azért nem annyit, amennyit az i30 N-re vártunk, noha az legalább már megérkezett, és alig várjuk, hogy kipróbálhassuk.

Kommentek