Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Hyundai nemrégiben új generációt bocsátott útjára az i30-as modellnél, ami ismét megpróbálja a kompakt szegmens legjobbjait maga mögé utasítani. Természetesen ezúttal sem csupán ötajtósként kapható a koreai alsó-középkategóriás: a kombi hamarosan debütál, míg az N sportverzió az év második felében lát napvilágot, mi több, egy év múlva kupé kivitellel is bővül a paletta.

A gyártó ugyan közvetetten, de mégis hivatalos keretek között tette közzé az i30 család negyedik tagjának személyét. A dél-koreaiak a Twitteren közölt, sziluett ábrán keresztül árulták el, hogy a kompakt típus negyedik karosszériaváltozata nem más, mint egy kétajtós kupé. Az ábrán szerepel természetesen az alapmodell, a radikálisabb vonalat képviselő N, illetve a praktikumra fókuszáló kombi, mellettük pedig felbukkan a 2018-as jövevény, a kupé is.

Noha a Hyundai már tavaly szeptemberben egy sajtótájékoztatón is elhintette a kupé lehetőségét, azonban annak érkezése most vált biztossá és hivatalossá.

Vizuálisan ugyan több részletet nem ismerünk az újdonsággal kapcsolatban, az azonban várható, hogy az ötajtósnál és a kombinál drágább, egy kis luxussal átitatott verziót köszönthetünk a személyében. Sajnos a megismerésére még egy évet várni kell, addig azonban fenntartja a figyelmet a Genfi Autószalonra időzített kombi, valamint az ősszel debütáló N. Utóbbiról vélhetően a Frankfurti Autószalonon rántja le a leplet a gyártó.

Azonban mindezek előtt egy további fontos jövevényt mutat be a Hyundai, mégpedig a Chicagói Autószalonon az amerikai piacra készített Elantra GT-t. Mindez nem egy teljesen új modell, mindinkább az ötajtós i30 tengerentúli kiadása, az ottani igényeknek megfelelően nagyobb teljesítményű erőforrással (1.6 Turbo).

Kommentek