Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Az már eddig is biztos volt, hogy az új Kia Ceed nem kap háromajtós kivitelt, helyette viszont a korábbi Proceed koncepció valósulhat meg. Mindez annyit tesz, hogy a normál ötajtós és kombi változatok mellé egy különleges, kupé-kombi, vagy más néven „shooting brake” csatlakozik majd, ami egészen egyedi lehet a kompaktok kategóriájában, sőt, szinte az egész piacon – leszámítva a prémiumok között versenyző Mercedes-Benz CLA Shooting Brake-et. Most pedig már az is biztosnak tűnik, hogy legkésőbb őszig kell várnunk a különleges újdonságra.

Mindezt maga Michael Cole, a Kia európai részlegének magas rangú vezetője jelentette be. Noha egyértelműen nem jelentette ki, hogy a Proceed tanulmány sorozatgyártású változatáról van szó, a helyzet elég félreérthetetlennek tűnik. Az úriember ugyanis egy interjúban elárulta, hogy az az őszi Párizsi Autószalonon bővül a Ceed modellcsalád, ráadásul arról is szót ejtett, hogy egy sportos, de egyben praktikus kivitelről beszélhetünk – ez pedig elég egyértelműnek tűnik.

Nagyon izgalmasnak ígérkezik az új Proceed - a képken a korábbi koncepció látható

Ezt egyébként arra a kérdésre felelve mondta el, hogy az új verzió a Hyundai i30 Fastback stílusát követi-e, de Cole azt is hozzátette, hogy nem a testvérmodell filozófiáját követi majd. Ez egyébként egy ügyes stratégia a koreaiaktól, hiszen bár az ötajtós és a kombi nagyon sok mindenben hasonlít a Kia Ceed és a Hyundai i30 esetében, így a Fastback és a Proceed képében lesz két teljesen egyedi kivitel is a kínálatban, ami könnyen egyik, vagy éppen másik márka felé terelheti a vásárlókat, miközben nem teremtenek egymásnak konkurenciát.

A Ceed a hírek szerint egy crossover változatot is kap majd, ám nem kizárt, hogy az más néven és eltérőbb formákkal lát majd napvilágot. Természetesen érkezik majd az izmos GT variáns is, ám Vole nyilatkozatából egyértelműnek tűnik, hogy ősszel a Proceed változatnak örülhetünk majd – kíváncsian várjuk, hogy mennyit örököl majd a tanulmánytól a sorozatgyártású kivitel.

Kommentek