2018. Június 22., Péntek

Frissitve:06:10:50

Stílusos belépő: a Land Rover 70. születésnapján debütál az új Defender

Nyomtatás

A Land Rover Defender - aminek közel 7 évtizednyi ‘szolgálat’ után nemrégiben fejezték be a britak a gyártását - a szintén legendának számító (és szintúgy rövidesen leköszönő, illetve megújuló) Mercedes-Benz G-osztállyal egyetemben beírta magát az autótörténelembe. Persze az évtizedek alatt a Defender alaposan megváltozott, de összességében egyetlen másik autó sem létezik, amelynek gyártását ennyire sokáig húzták volna, bár a klasszikus Volkswagen ‘bogárral’ szoros a verseny: a Defender 68, míg a bogárhátú 65 évig készült.

Mindezek ismeretében nem meglepő tehát, hogy közel 70 év alatt óriási rajongótáborra tett szert a megbízhatóságáról, elnyűhetetlenségéről és terepképességeiről világszerte híres Land Rover Defender. A jó hír pedig az, hogy lesz folytatás, amit a britek már számtalanszor megerősítettek. A vadonatúj generáció fejlesztése és tesztelése gőzerővel folyik. A tervezők helyében nem lennénk szívesen, hiszen egy ilyen ikonikus autó újjáélesztése óriási terhet és felelősséget jelenthet számukra, de bízzunk benne, hogy végül jól fog elsülni munkájuk gyümölcse, az új Defender.

Az előzetes hírek értelmében a debütálás már nincs is olyan messze: a pletykák szerint a brit márka 70. születésnapját ünneplő nagyszabású bulin fog bemutatkozni a Defender utódja, ami egészen stílusos belépőt jelentene - a szériagyártásra viszont állítólag 2019-ig várnunk kell. A következő Defender tudásával és technikájával kapcsolatban egyelőre csak találgatások folynak, így végső tények hiányában nem mennénk bele a részletekbe, de annyi bizonyos, hogy a létező legmodernebb technológiai megoldásokat köszönthetjük majd az autóban - mint ahogy az is borítékolható, hogy az új modell gyártását lehetetlen lesz olyan sokáig húzni, mint az elődét.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark