2018. Április 26., Csütörtök

Frissitve:06:32:31

Új arcot kap a Mercedes-Benz E-Coupé

Nyomtatás

A Mercedes munkatársainak keze alatt mindig ég a munka, hiszen alig néhány hete még Prágában kaptuk lencsevégre az új A-osztály legerősebb változatát, míg ezúttal a jövőre második generációs életciklusába jutó E-osztályú Coupé fejlesztése érkezett el az utcai tesztelések fázisába.

Mivel az arányokat eddig is tökéletesen eltalálták a tervezők a külső módosítások ezúttal is főként a lökhárítókra, a hűtőrácsra, és a fényszórókra koncentrálódnak, s többek között némileg a kipufogóvégek kiképzése is módosul. Érdemes továbbá alaposan megfigyelni, hogy a maszk alatt az első fényszórók korábbi kétszer-kettes tagolása helyett itt egyetlen búrával találkozunk, amivel bizony alaposan megváltozik az autó stílusa.

A fiatalos, friss, és sportos megjelenést persze a műszaki tartalom is aláhúzza, hiszen az E500 4,7 literes, V8-as biturbó motorjának 408 lóerős teljesítménye immáron a múlté, mivel a kupéban 435 tagú ménes is felnyeríthet, miközben kiiktatott elektronikus felügyelet mellett 700 Nm-es nyomaték is megríkathatja az abroncsokat. A 3,5 literes V6-os erőforrásra voksolva már némileg józanabb gondolkodásról tehetünk tanúbizonyságot, miközben az E350 340 lóerős teljesítménye és 450 Nm-es nyomatéka továbbra is gondoskodik a vezetési élményről, de a kétliteres, négyhengeres turbómotorok 184, 211, és 252 paripája sem okozhat különösebb csalódást.

Az újdonság 2013 első negyedévében kerülhet a kereskedésekbe, s ekkor a motorokban dúskáló kínálat mellett az új asszisztens-, és vezetőt segítő rendszerekkel bővülő opciós lista is megnehezítheti a választást.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark