Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Rolls-Royce Dawn kétség kívül a világ egyik legimpozánsabb kabriója, ami jelenleg elérhető a piacon: az autóból egyszerűen árad az elegancia és az exkluzivitás. Éppen ezért kissé sokan kissé kétkedve fogadták az angol gyártó által Genfben bemutatott új kiegészítőt, aminek segítségével tulajdonképpen egy kétüléses roadsterré lehet alakítani az autót – Önök mit szólnak hozzá?

Lehet vitatkozni rajta, hogy kellett-e - galériaA Rolls-Royce az Aero Cowling nevet adta a méretes elemnek, ami főleg karbonból készül, finom bőrrel van bevonva és természetesen hajszálpontosan illeszkedik a hátsó ülésekre. A Dawn ugyan ettől még nem lesz vérbeli roadster – vagy mondhatnánk inkább speedstert, hiszen a fejtámlák mögötti púpok azokra jellemzők leginkább –, de kétségtelen, hogy sportosabb összképet fest, főleg oldalról nézve.

Az angolok még a praktikumra is gondoltak, és a két „púpba” elhelyeztek egy-egy zárható tárolórekeszt. Összességében kifejezetten érdekes lesz az új elemtől a Dawn, és mivel nem jelent végleges átalakítást, hiszen utólag kis is szedhetjük, hogy ismét tudjuk használni a két hátsó ülést, talán többek számára vonzó is lesz. Az egyedi megjelenése kívül természetesen semmilyen egyéb változtatással nem jár az Aero Cowling.

Arról nem szól a fáma, hogy mennyibe kerülhet ez az új megoldás, de mivel a karbon elemek még a sima prémium márkáknál is méregdrágák, így szinte biztosak lehetünk benne, hogy súlyos milliókat kell fizetnünk érte – persze egy Rolls-Royce vásárlónak ez aprópénz. Önök mit szólnak az újdonsághoz, jól mutat a Dawnon, vagy inkább csak levon a méltóságából.

Kommentek