Új, még modernebb multimédiás rendszert mutatott be az Opel

Nyomtatás

Modern autókban már kötelezőnek számít az azonnali csatlakoztatás, az emberek magától értetődően akarnak menet közben is online szolgáltatásokat igénybe venni. Az Opel ezen a téren már eddig is jól teljesített, de a jövőben még tovább szeretnének fejlődni, és ennek érdekében új generációs infotainment rendszereket fejlesztettek ki, amelyek a következő lépcsőfokra emelik a csatlakoztatást és a fedélzeti szórakoztatást. Ezek az újdonságok az év második felétől lesznek először elérhetők, méghozzá az Opel zászlóshajójaként szolgáló modellben, az Insigniában.

A Multimedia Navi Pro névre keresztelt rendszer már a jövőt vezeti be. Új funkciói közé tartozik a hálózatba kapcsolt navigációs szolgáltatás, POI-k és célkeresés, illetve valós idejű közlekedési információk, benzinárak és parkolási lehetőségek, online-térképfrissítések. A célba vezetést megújult háromdimenziós ábrázolás és automatikus nagyítás teszi még komfortosabbá és könnyebbé.

Az okostelefonon keresztül az internetre csatlakozó Live Traffic funkció különböző forrásokból gyűjt közlekedési információkat. A forgalomáramlást és a körülményeket szinte valós időben frissíti és integrálja az útvonaltervezésbe. Ezáltal még hatékonyabban figyelmeztethet esetleges balesetekre, forgalmi dugókra. Azt is közli, hogy melyik útszakaszon lassú a haladás, és hogy mi annak az oka.

Az ösztönös kezelésért úgy tervezték meg a Multimedia és a Multimedia Navi Pro kezelőfelületét, hogy a fő képernyőről első pillantásra, közvetlenül lehessen elérni a főbb funkciókat, mint a rádió, a telefon és a navigálás. A rendszer éppúgy kezelhető a táblagépeken megszokott simító kézmozdulatokkal, mint a kormánykerék kapcsolóival, sőt a Multimedia Navi Pro hangutasításokkal is.

Annak érdekében, hogy teljesen a volánnál ülő emberhez alkalmazkodjon az Opel Insignia, számos személyre szabási lehetőséget kapott a következő generációs rendszer. Akár öt autós is létrehozhatja saját felhasználói profilját, benne például a klíma és a hangszórók beállításaival, gyakori úti céljaival, kedvenc dalaival, hogy menet közben már csak a vezetésre összpontosíthasson. A későbbiekben a személyes vezetési stíluson alapuló kereső- és útvonaltervező opciók egészítik majd ki az a kínálatot.

Stílusos designjával, modern funkcionalitásával és ösztönös kezelhetőségével a Multimedia és a Multimedia Navi Pro hézagmentes csatlakozása jelentősen javítja a komfortot és a fedélzeti szórakoztatást – és természetesen Bluetoothon és USB-n keresztül is tud kommunikálni az okostelefonunkkal, és továbbra is ismeri az Android Auto és Apple CarPlay rendszereket.

Az Opel új infotainment rendszerei az Insignia sorozatban (Grand Sport, Sports Tourer, Country Tourer és GSi) mutatkoznak be az ősztől, hogy azután még idén, illetve 2019-ben megjelenjenek további Opel modellekben is. Arról egyelőre nincs információ, hogy itthon mely online szolgáltatások lesznek elérhetők. Az OnStar viszont 2020-tól megszűnik, helyét pedig a PSA konszern saját segédrendszere veszi át, amellyel az új rendszer is kompatibilis lesz.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark