Új telivér a Ferrari istállójában - csatasorba áll az 599 Spider

Nyomtatás

A Ferrari zászlóshajójának erősebb – GTO – változata már megjött, most pedig úgy fest, a tetejétől megfosztott – és a stílusos Concours d’Elegance rendezvényen bemutatkozó –  Spider variáns is hamarosan megérkezik. Erről egy kiszivárgott levél sorai árulkodnak, miszerint az autó már a fejlesztés végső stádiumában van a gyártáshoz vezető úton.

Az információk kikotyogása egyébiránt Marco Mattiaccinak, a Ferrari észak-amerikai vezetőjének köszönhető, aki levelében az autó privát bemutatójára invitálja az olasz márka legkedvesebb vevőinek szűk csoportját. Innen sejtjük azt is, hogy már csak finomhangolnak a Spideren, mivel a próba után az első igazi "vásárlói" visszajelzések is megszületnek majd, ezeket pedig már tényleg a végső csiszolásokhoz használják fel.

A hírek szerint limitált példányszámban fog készülni a skalpolt 599; 100 darab gördül majd ki a belőle gyárból, tehát tényleg csak a legszerencsésebbek (illetve leggazdagabbak) kaparinthatnak meg egy példányt. Arról, hogy az 599 végül mekkora teljesítményt állít hadrendbe, még nem tudni pontos adatot, ám valószínű, hogy a 670 lóerős GTO csúcsváltozat technikáját láthatjuk viszont benne.

A tető csak szükségmegoldásként szolgál rossz idő esetére, ami érhető is, hiszen egy spidert nem azért vesz meg akárki, hogy aztán felhajtott tetővel guruljon végig a napfényes vízparton.

Egyébként az utolsó V12-es nyitott Ferrari a 2005-ben – szintén limitált darabszámban – kiadott 575 Superamerica volt, ennek nyomdokaiba lép hamarosan az 599. Az árcédulán szereplő összeg a limitált példányszám és a modell különlegessége okán az 599 GTO-jénál is nagyobb lesz...
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark