Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Ahogyan az várható volt, a Hyundai nem állt le a Santa Fe leleplezését megelőző ízelítőkkel. A korábbi képek és videó után ezúttal újabb rövidfilmeken láthatjuk az autót, sőt, az egyik közülük rögtön egy reklám, amiben új részleteke is megmutatnak az autóból – igaz, arra figyeltek, hogy a hátulját, amit eddig még nem láthattunk teljes egészében, ezúttal se fedjék fel.

 

A korábbi ízelítők után és a bemutató előtt nehéz újat mondani az autóról, de azt ezúttal is kijelenthetjük, hogy kifejezetten látványos lett, amit az új i30 által bevezetett méretes hűtőrácsnak és a Konáról érkező kettős fényszórómegoldásnak köszönhet – utóbbi úgy tűnik, hogy ezentúl minden Hyundai SUV-n meg fog jelenni. A típus egyébként továbbra is megőrzi praktikus formáját és biztosra vehetjük, hogy hétüléses változatban is kapható lesz, hiszen a jelenleg futó generációból még a rövidebbik verzióba is rendelhetünk plusz két ülést. Az egyébként már hivatalos, hogy csak egyféle hosszúságban lesz elérhető a Santa Fe, és 4,77 méterre nyúlik majd az autó, széltében pedig 189 centit foglal majd el az úton – ezek már hivatalos adatok.

Mutatós lesz az utastér, és már a hosszt és a szélességet is tudjuk

A külső kép mellett az utastérről is kikerült egy fotó, és első ránézésre már-már prémiumos megoldásokat várhatunk az újdonságtól – igaz, a minőséggel eddig sem volt gond. Rengeteg (mű)bőrt és az i30-ból érkező formai megoldásokat láthatunk, beleértve a középkonzol tetején trónoló multimédiást rendszert is. Az ajtóbetéttől egészen az érintőképernyőig futó díszléc egyébként kifejezetten látványosra sikerült.

A technikáról nincs hivatalos információnk, mint ahogy a motorpalettáról sem, ám számításaink, és a kisfilmben felvillanó 2.2 felirat alapján a Hyundai a jelenlegi modelleknél is használt 2,2 literes, 200 lóerős (440 Nm) négyhengeres dízelt fogja alkalmazni az új modellben is – az összkerékhajtás lehetősége ebben a kategóriában természetes. Reméljük, hogy a jelenlegi hatfokozatú automataváltó helyett megjelenik a típusban a konszernen belüli fejlesztésű illetve gyártású, jóval modernebb nyolcfokozatú automata, ami a Kia Stingerben mutatkozott be.

Vezetéstámogató rendszerek terén is gyakorlatilag mindent fel tud majd mutatni az autó, így valóban okkal merülhet majd fel a prémium jelző az esetében. Az új kisfilmből ráadásul az is kiderült, hogy egy teljesen új funkciót kap a Santa Fe: az autó jelezni fogja a sofőrnek, ha a hátsó utas annak ellenére próbálja meg kinyitni az a maga ajtaját, hogy a rendszer érkező autót észlel. A teljes bemutató jövő hónap végén esedékes, de addig is természetesen minden részletről beszámolunk majd.

Kommentek