Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Az A-osztály és a CLA nyomába lépve felfrissül a Mercedes-Benz kompakt kínálatának crossover tagja is. A ráncfelvarrás kívül-belül egyaránt hozott újdonságot a GLA számára, sőt, bizonyos verzióknál még a motortérben is több lóerőt találunk.

Részletekben az erő - galériaA kompakt crossover megújulása könnyen észrevehető, holott radikális változtatást nem tartamaz. A módosított lökhárítók és a kissé átrajzolt világítótestek megújult kereket és színeket kaphatnak társul. Belül nagyobb változások is akadnak, például a nagyobb, 8 colos kijelző, amelynek rendszer már képes a mai modern okostelefonos tükrözési formák (pl. Android Auto) kihasználására. Emellett új fabetétek és megújult műszercsoport adja az újdonságokat.

Nagyobb és okosabb kijelzők

Motorikusan a lényeg változatlan, a széles modellpaletta ezúttal is kizárólag négyhengeres turbómotorokat foglal magában, amelyhez hatfokozatú kézi vagy hétfokozatú duplakuplungos váltót társíthatunk. Az elsőkerékhajtást bizonyos változatok esetében összkerékhajtásra cserélhetjük.

Még nagyobb teljesítményt kap az AMGA legnagyobb fejlődésen a csúcsmodell, a Mercedes-AMG GLA 45 ment át. Ő is megkapta a világ legnagyobb literteljesítményű nagyszériás gyártású erőforrásának új verzióját, ezzel együtt pedig 381 lóerő és 475 Nm nyomaték költözik a motortérbe. A kétliteres, turbófeltöltésű erőforrás lazán kirázza magából a 4,3 másodperces 0-100-as sprintet, és még a crossoveres formák dacára is elektronikus gyeplő állítja meg 250 km/h-ban a végsebességet.

Ha kell, 4,3 másodperc alatt gyorsul, ha kell, 7 liter körül fogyaszt

A frissített GLA Európában a márciusi Genfi Autószalonon teszi tiszteletét, majd ezt követően nyáron érkezik meg a kereskedésekbe. Az árak kis mértékben emelkednek, így a 8,42 millió forintos beszállóért az 1,6 literes turbómotor 122 lóerős változatát kapjuk elsőkerékhajtással, kézi váltóval, miközben a 177 lóerős dízel automatával és összkerékhajtással például 11,76 millió forinttól elérhető.

Kommentek