2018. Augusztus 20., Hétfö

Frissitve:02:02:45

Ujjgyakorlat – a frissített Mercedes-Benz GLA bemutatkozik

Nyomtatás

Az A-osztály és a CLA nyomába lépve felfrissül a Mercedes-Benz kompakt kínálatának crossover tagja is. A ráncfelvarrás kívül-belül egyaránt hozott újdonságot a GLA számára, sőt, bizonyos verzióknál még a motortérben is több lóerőt találunk.

A kompakt crossover megújulása könnyen észrevehető, holott radikális változtatást nem tartamaz. A módosított lökhárítók és a kissé átrajzolt világítótestek megújult kereket és színeket kaphatnak társul. Belül nagyobb változások is akadnak, például a nagyobb, 8 colos kijelző, amelynek rendszer már képes a mai modern okostelefonos tükrözési formák (pl. Android Auto) kihasználására. Emellett új fabetétek és megújult műszercsoport adja az újdonságokat.

Motorikusan a lényeg változatlan, a széles modellpaletta ezúttal is kizárólag négyhengeres turbómotorokat foglal magában, amelyhez hatfokozatú kézi vagy hétfokozatú duplakuplungos váltót társíthatunk. Az elsőkerékhajtást bizonyos változatok esetében összkerékhajtásra cserélhetjük.

A legnagyobb fejlődésen a csúcsmodell, a Mercedes-AMG GLA 45 ment át. Ő is megkapta a világ legnagyobb literteljesítményű nagyszériás gyártású erőforrásának új verzióját, ezzel együtt pedig 381 lóerő és 475 Nm nyomaték költözik a motortérbe. A kétliteres, turbófeltöltésű erőforrás lazán kirázza magából a 4,3 másodperces 0-100-as sprintet, és még a crossoveres formák dacára is elektronikus gyeplő állítja meg 250 km/h-ban a végsebességet.

A frissített GLA Európában a márciusi Genfi Autószalonon teszi tiszteletét, majd ezt követően nyáron érkezik meg a kereskedésekbe. Az árak kis mértékben emelkednek, így a 8,42 millió forintos beszállóért az 1,6 literes turbómotor 122 lóerős változatát kapjuk elsőkerékhajtással, kézi váltóval, miközben a 177 lóerős dízel automatával és összkerékhajtással például 11,76 millió forinttól elérhető.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark