Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Volkswagen Scirocco immár 9 éve van a piacon, és bár formailag még mindig nem mondhatjuk elavultnak, műszakilag azért már jócskán eljárt felette az idő – még a Golf V alapjaira épült a sportos háromajtós. A Volkswagen pedig úgy gondolta, hogy ideje véget vetni a kis kupé karrierjének, és nemrég végleg leállították a gyártást – ezentúl legfeljebb a meglévő készletből válogathatnak azok, akik mindenképpen Sciroccot-t szeretnének. Az autó pedig egyelőre nem kap közvetlen utódot.

A Scirocco ugyan 9 éve folyamatosan üde színfoltja volt a Volkswagen kínálatának, azonban az eladások tekintetében sosem hozott túl nagy hasznot a gyáriaknak, így tulajdonképpen az is furcsa, hogy idáig kihúzta. Az mindenesetre senkit nem lepett meg, hogy utód nélkül búcsúzik az autó – legalábbis egyelőre. Korábban arról szóltak a hírek, hogy egy izgalmas, tisztán elektromos kupé képében térhet vissza később a Scirocco típusnév, és ez a lehetőség még mindig benne van a pakliban.

Formailag kevésbé, műszakilag jócskán megöregedett már a Scirocco

Akkor maga Frank Welsch, a gyáriak kutatásokért és fejlesztésekért vezetője beszélt erről a tervről, amely alapján a Volkswagen elektromos autókhoz készített MEB padlólemezére épülhetne fel egy kupé, amely a Scirocco utódja is lehetne akár. Akkor már azt is tudni vélték, hogy a négykerekű 170 és 300 lóerő közötti teljesítményszinteken lehet majd elérhető, ám hivatalos megerősítés azóta sem érkezett. Korábban egyébként úgy tervezte a márka, hogy rögtön kap utódot a Scirocco, ám a dízelbotrány miatt az ilyen rétegmodellek fejlesztése háttérbe szorult, így egyelőre várnunk kell, hogy mi lesz a jól csengő név sorsa.

Kommentek