Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Jaguar szépen lassan szélesíti a palettáját, és bár még messze áll német riválisaitól, a legfontosabb szegmensekben már jelen vannak a vadmacskás gyártó modelljei. Hamarosan pedig újabb fontos tag csatlakozik a családhoz, méghozzá a felső-középkategóriás XF kombi változata. Akárcsak elődje, az újdonság is a Sportbrake utónevet kapta, és az angolok már néhány kedvcsinálóval is készültek, ráadásul igencsak érdekes körülmények között.

A nyáron érkező puttonyos XF sziluettje a Wimbeldonban, az All England Tennis Club centerpályáján mutatta meg magát. A pályakarbantartók a Jaguar formatervezési igazgatója, Ian Callum jelenlétében, Neil Stubley főpályamester felügyelete alatt rendezték át a helyszín jól ismert fehér vonalait.

Fontos tagja lesz a kínálatnak az XF kombi változata

„Az XF Sportbrake sziluettje lendületesen fut hátra, mintha a messzeségbe tartana, ami a sebesség és sportosság határozott érzésével ruházza fel a modellt.” – mondta Ian Callum. „Anélkül kínál jóval nagyobb használati értéket, hogy ügyfeleinknek kompromisszumot kellene kötniük a dinamikus formatervre és vezethetőségre vonatkozó, magas elvárásaik terén.” Ezzel egy időben egyébként egy igazi fotót is megosztottak velünk a gyáriak, mely felülről ábrázolja az autót, és bár túl sokat nem árul el róla, azt azért megtudjuk belőle, hogy az újdonság elérhető lesz hatalmas panorámatetővel.

Szemből egyébként a szedán formái köszönnek majd vissza, és ugyanez igaz lesz az utastérre is, ahol csak a hátsó traktus és a csomagtér tekintetében lesz majd érezhető a változás. A motortérben sem számíthatunk újdonságokra, így a belépő válotzatokba 2-literes négyhengeres erőforrások kerülnek, míg a drágább kivitelekbe az angolok 3-literes V6-os egysége kerül majd be – nagy valószínűséggel ugyanazokon a teljesítményszinteken, mint a szedán testvér esetében.

A Sportbrake nyáron csatlakozik majd az XF kínálatához, így nem kell már sokat várnunk, hogy teljes valójában megcsodálhassuk az autót, amely a Jaguar filozófiájához hűen bizonyára igencsak dinamikus formákkal kívánja majd elcsábítani a vásárlókat. Addig is azonban maradnak a kedvcsináló képek és a gyáriak által készített rövid videó, melyen Ian Callum beszél az autó formatervéről, miközben a háttérben a pályamunkások éppen azon dolgoznak, hogy tökéletesen rajzolják fel az XF Sportbrake sziluettjét.

Kommentek