Veterán

A Countach a legnagyobbak közé lép - csúcsra ér a 40 éves sportautó

Nyomtatás

Noha a Lamborghini manapság formabontó újdonságaival hívja fel magára a figyelmet, a veterán modellek piacán is egyre jobban teljesítenek a patinás olasz márka büszkeségei. Ugyanígy árban is a csúcsot képviselik a Lamborghinikk, elég csak 4,5 millió dolláros Venenora vagy a még drágább Roadsterre gondolni, de a régi különlegességek között is a legdrágábbakkal versenghet Sant’ Agata Bolognese illetőségű márka.

Módosítás dátuma: 2014. június 10. kedd, 12:11

Škoda RS: a cseh száguldás 40 éve

Nyomtatás

RS – a Škoda márka ismerői és rajongói a „Rally Sport” betűiből származó rövidítést a különösen sportos, magával ragadó és dinamikus autókkal azonosítják. Az RS irányvonal története 1974-ben kezdődött a 180 RS és 200 RS versenyautókkal. Korának egyik legsikeresebb versenygépe volt az 1970-es és 1980-as években a legendás Škoda 130 RS. Az új korszak első RS modellje, az Octavia RS 2000-ben mutatkozott be, majd 2003-ban a cseh gyártó piacra lépett a Fabia RS modellel is. Innen pedig minden idők leggyorsabb és legerősebb Octavia modelljéhez vezetett az út.

Lenyügöző Alfa Romeo nyerte a Villa d'Este veterán szépségversenyét

Nyomtatás

A héten már a MINI Superleggera Vision és a Zagato 5-95 révén szóba hozott Concorso d’Eleganza Villa d’Este rendezvény nem csak a különleges tanulmányutókról híres, hanem a minden évben felvonultatott veterán csodagépekről, melyek közül ráadásul győztest is választanak. Idén az Aprile által tervezett, 1931-es Alfa Romeo 6C 1750 GS került ki győztesen.

Módosítás dátuma: 2014. május 27. kedd, 12:47

Már veterán autók számára is elérhető assistance szolgáltatás

Nyomtatás

Pontosan 87 éve, 1927. május 26-án Henry Ford Highland Park-beli gyárában gördült le a tizenötmilliomodik, ma már muzeális darabnak számító T-modell a szerelőszalagról. A veterán autóknak Magyarországon is népes rajongótábora van, éppen ezért mostantól akár a veterán négykerekűek is részesülhetnek assistance szolgáltatásban. Ráadásul egy másik újítás segítségével – őrzött parkolók keresésével az utazók számára – a lopások is könnyebben megelőzhetőek Magyarországon és külföldön egyaránt.

Elkelt az egyedülálló utcai Porsche 935 - jóval a várt összeg alatt

Nyomtatás

A Porsche Exclusive már az 1980-as évek közepe óta épít személyre szabott járműveket, amikor is rájöttek a gyártónál, hogy néhány fanatikus multimilliomos képes eszméletlen összegeket áldozni egy-egy egyedülálló járműre. A Porschék testre szabásával foglalkozó gyári műhely első munkája egy átalakított 930 Turbo volt, amit más néven „935 Street-nek” hívnak.

Módosítás dátuma: 2014. május 19. hétfő, 13:31

Veteránnal a hóban – videón száguld újra a Porsche 356

Nyomtatás

Az autók és a múlt megőrzése fontos feladat, mégis, ha más szemmel nézünk erre, annál szomorúbb nincs is, mint egy négykerekű, amely száguldásra fogant, ám örök állásra van kárhoztatva. Nemrégiben az Autó Pult segített a Porsche Múzeum autóinak megjáratásában, ahol versenypályáján is nyúztuk a veteránokat, most pedig egy többszörös Pikes Peak győztes pilóta viszi el a 356-ot egy körre.

Jaguar E-type újonnan? - hat darabot készítenek az angolok

Nyomtatás

Valószínűleg kevés az olyan veteránrajongó, aki nehezen viseli, hogy előtte már mások is használták az autóját. Ha azonban mégis lenne ilyen, akkor nekik mindenképpen kedvez a Jaguar legújabb akciója, melynek keretein belül összeraknak hat vadonatúj példányt legendás kupéjukból, az E-type-ból, ráadásul annak is Lightweight, azaz pehelysúlyú kiviteléből.

Módosítás dátuma: 2014. május 14. szerda, 11:52

Május utolsó napján ismét Autók és kávé – elő a kedvencekkel!

Nyomtatás

Veterános partnerünk, a Kultmobil szervezésében május utolsó napján kerül megrendezésre az immár harmadik „Autók és kávé” találkozó, amely ezúttal is garantáltan tökéletes helyet jelent majd az autórajongók számára. Legyen szó veteránokról, youngtimer járművekről, sportkocsikról, vagy akár különféle tuningautókról, minden benzingőzzel fertőzött kilátogató garantáltan találni fog ínyére való finomságoka.

Módosítás dátuma: 2014. május 14. szerda, 16:22

Veteránok a vadászgépek között – a III. Goldtimer Nyílt Nap

Nyomtatás

Április utolsó vasárnapján a III. Goldtimer Nyílt Napon ismét kézzel fogható közelségbe került a horizont a Budaörsi Repülőtér füves gyepén. Föld és égbolt gyakorlatilag összeért a Goldtimer Alapítvány és a Rákosmente Oldtimer Egyesület lelkes csapatának köszönhetően, akik gyönyörű légi és közúti oldtimerekkel, illetve youngtimerekkel kápráztatták el a kilátogatókat, ráadásul a rendezvény nem csak amolyan jól megszokott statikus kiállítás volt, mert a hagyományokhoz hűen a repülő gépezeteket ki is lehetett próbálni, míg a földhöz ragadt kettő-, három-, és hatkerekűek jövés-menése szintén hangulatos dinamikát és nem utolsó sorban hangélményt szolgáltatott.

 

Módosítás dátuma: 2014. május 05. hétfő, 06:01

Programajánló: hétvégén újra találkoznak a Retropartyzánok

Nyomtatás

Szeretne elmerülni a ’60-as, ’70-es, ’80-as évek Magyarországára jellemző járművek világában, nosztalgiázni picit, vagy megmutatni az ifjúságnak, mivel közlekedett a szocializmusban a család, min tanultak eleink vezetni, milyen gépek is rótták régen az utakat idehaza? Itt a remek lehetőség, 2014. április 25-27. között a Veterán Zsiguli Egyesület ismét megrendezi a Retropartyzánok elnevezésű járműkiállítást és találkozót Csepelen, az Orion Parkban.

50 éves a Ford Mustang – hazánkban is méltó módon ünneplik a legendát

Nyomtatás

50 év bizony hosszú idő, a mára igazi ikonná érett Ford Mustang debütálásának szép kerek jubileumát így szerte a világban rajongók milliói ünneplik ezen a napon. Hazánkban is méltóképp emlékeztek meg a jeles eseményről az amerikai vasakat terelgető fanatikusok. A főként Mustang, illetve amerikai Ford, Mercury, Lincoln valamint Shelby tulajokat csapattá kovácsoló, közel félezer taggal büszkélkedő magyar Ford Cruising közösség szervezésében idén nyolcadik alkalommal került megrendezésre a szép hagyományokkal bíró Mustang Születésnapi Találkozó és Túra.

Módosítás dátuma: 2014. április 17. csütörtök, 19:08

10. oldal / 20