2017. Június 24., Szombat

Frissitve:11:02:08

Legfrissebb:

Veterán

Gyorsan élni, fiatalon meghalni – a Porsche 550 Spyderre emlékezünk

Nyomtatás

Gyorsan élni, fiatalon meghalni, szép halottnak lenni – tartotta az életről James Dean, szinte előre látva, mégsem sejtve saját tragikus halálát, ami Porsche 550 Spyder volánja mögött érte mindösszesen 24 éves korában. Sokak szerint az akkoriban számos balesetben részt vevő zuffenhauseni sportautón ülő átok vezetett a színész halálához, ám mindez javarészt a szűklátókörű véleményalkotás eredménye, az 550 Spyder remek sportautóként kategóriát teremtett.

Módosítás dátuma: 2014. szeptember 01. hétfő, 18:14

A Jaguar formatervezője megmutatta féltve őrzött kincsét

Nyomtatás

A Jaguar formatervező gárdájának feje, Ian Callum bizony nem veti meg szép veteránokat. Sőt, az átalakításuktól sem riad vissza, amit mi sem példáz jobban, mint a saját tulajdonában lévő Jaguar Mark 2, amely 18 hónap alatt készült el a Classic Motor Cars Limited nevű cég segítségével.

Módosítás dátuma: 2014. augusztus 29. péntek, 14:05

40 éves szülinapját ünnepelheti a Citroën CX

Nyomtatás

Az 1974-es Párizsi Autószalonon csodálhatta meg először a nagyvilág, így bizony már 40 gyertyát fújhat el születésnapi tortáján a Citroën egyik legmerészebb, legstílusosabb modellje. Korszerű turbódízel motorjai, izgalmas GTi változata és hidropneumatikus futóműve a CX-et kiemelte korának mezőnyéből.

Módosítás dátuma: 2014. augusztus 27. szerda, 10:18

A luxusterepjárók atyja - eladó az első Range Rover

Nyomtatás

Sokat köszönhetnek a prémiumgyártók a Land Rovernek, hiszen az angol márka volt, aki elsőként ismerte fel, hogy egy terepjáróból is lehet luxusautót faragni. Ezt az ötletet pedig 1969-ben, az akkor piacra lépő Range Rover képében ültették át a valóságba, melynek legelső szériagyártású darabját most eladásra ajánlják.

Módosítás dátuma: 2014. augusztus 13. szerda, 18:35

Igazi ritkaság: háromüléses Ferrari a kalapács alatt

Nyomtatás

Egy vérbeli autórajongó számára a háromüléses autó fogalma nem olyan sokkoló, hiszen láttunk már példát ilyen üléskonfigurációra a múltban, elég csak a McLaren F1-re asszociálni. Azonban a Ferrari részéről eddig aligha hallottunk háromüléses különlegességről: ezúttal igazán ritka modell kerül kalapács alá a 365 P Berlinetta személyében.

Augusztus 9-én ismét Autók és kávé - 4. alkalommal, a Kultmobil szervezésében

Nyomtatás

Veterános partnerünk, a Kultmobil szervezésében augusztus 9-én kerül megrendezésre az immár 4. „Autók és kávé” találkozó, amely ezúttal is tökéletes helyet jelent majd az autórajongók számára. Legyen szó veteránokról, youngtimer járművekről, sportkocsikról, vagy akár különféle tuningautókról, minden benzingőzzel fertőzött kilátogató garantáltan találni fog ínyére való finomságokal.

A németek életre keltik Elvis BMW-jét

Nyomtatás

A rock 'n’ roll királyaként ismert Elvis Presleyt általában egy hatalmas amerikai vasban képzeljük el, ha autóval szeretnénk párosítani, ugyanakkor nem sokan tudják, hogy a sztár a rózsaszín Cadillac és egy sárga De Tomaso mellett egy gyönyörű, 1957-es BMW 507 Roadster büszke tulajdonosa is volt. A bajor csoda most visszakerült Németországba, egyenesen a BMW főhadiszállására.

Módosítás dátuma: 2014. július 25. péntek, 15:49

412 méternyi história megannyi lóerővel – Velodrom Millenáris 2014

Nyomtatás

Hangulat a köbön, akár ez is lehetett volna a mottója a 2014-es Velodrom Millenárisnak, ugyanis idén a sok érdekes oldtimer, a korhű ruhákba öltözött emberek és a döntött kanyaros ódon betonteknő varázsa mellett a rendezvény naplemente után is folytatódott, így a pályát megvilágító fények, no meg a járművek lámpái különleges atmoszférát kölcsönöztek a nagy múltú, ám kérdéses jövőjű budapesti szentélynek.

Módosítás dátuma: 2014. július 22. kedd, 15:19

120 éve van versenyben a Mercedes-Benz - az első alkalomra emlékeznek

Nyomtatás

A Mercedes-Benz nem csak az autógyártásban brillírozik már a motoros négykerekűek megalkotásának kezdete óta, hanem az ezzel együtt éledező motorsportok világának is aktív részt vevője és megalkotója volt. 120 éves múltjukat pedig most egy rövid visszatekintéssel ünneplik, méghozzá az egyik legelső versenyük felelevenítésével.

Módosítás dátuma: 2014. július 14. hétfő, 08:24

Újabb veterán nyaldossa a 4 millárd forintos álomhatárt

Nyomtatás

Manapság már meg sem lepődünk, amikor egy-egy klasszikus veterán csillagászati összegekért cserél gazdát licitháború közepette, ám van az a határ, amiről már nekünk is meg kell emlékeznünk. Így van ez most is, hiszen a napokban elkelt 1954-es Ferrari 375 Plus, mely közel 4,19 milliárd forintért kelt el.

Módosítás dátuma: 2014. július 11. péntek, 12:56

Több mint 100 veteránautó lepte el a fővárost – Budapest Classic Grand Prix 2014

Nyomtatás

A régi autókat kedvelők már jól tudják, a Múzeumok Éjszakája valójában reggel kezdődik, méghozzá guruló tárlatbemutatóval a Budapest Classic Grand Prix jóvoltából, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum előtt. Idén sem volt ez másképp, hisz immáron tízedik alkalommal került megrendezésre a veteránautós verseny. A több mint 100 fős mezőny a hagyományok szerint Budapest és környékének legszebb útvonalait járta be, melyet 1/100-as ügyességi versenyek tettek még izgalmasabbá.

Módosítás dátuma: 2014. június 30. hétfő, 17:34

10. oldal / 21