2017. Április 26., Szerda

Frissitve:06:44:53

Veterán

120 éve van versenyben a Mercedes-Benz - az első alkalomra emlékeznek

Nyomtatás

A Mercedes-Benz nem csak az autógyártásban brillírozik már a motoros négykerekűek megalkotásának kezdete óta, hanem az ezzel együtt éledező motorsportok világának is aktív részt vevője és megalkotója volt. 120 éves múltjukat pedig most egy rövid visszatekintéssel ünneplik, méghozzá az egyik legelső versenyük felelevenítésével.

Módosítás dátuma: 2014. július 14. hétfő, 08:24

Újabb veterán nyaldossa a 4 millárd forintos álomhatárt

Nyomtatás

Manapság már meg sem lepődünk, amikor egy-egy klasszikus veterán csillagászati összegekért cserél gazdát licitháború közepette, ám van az a határ, amiről már nekünk is meg kell emlékeznünk. Így van ez most is, hiszen a napokban elkelt 1954-es Ferrari 375 Plus, mely közel 4,19 milliárd forintért kelt el.

Módosítás dátuma: 2014. július 11. péntek, 12:56

Több mint 100 veteránautó lepte el a fővárost – Budapest Classic Grand Prix 2014

Nyomtatás

A régi autókat kedvelők már jól tudják, a Múzeumok Éjszakája valójában reggel kezdődik, méghozzá guruló tárlatbemutatóval a Budapest Classic Grand Prix jóvoltából, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum előtt. Idén sem volt ez másképp, hisz immáron tízedik alkalommal került megrendezésre a veteránautós verseny. A több mint 100 fős mezőny a hagyományok szerint Budapest és környékének legszebb útvonalait járta be, melyet 1/100-as ügyességi versenyek tettek még izgalmasabbá.

Módosítás dátuma: 2014. június 30. hétfő, 17:34

Az Audi meglovagolja a foci VB-t - DKW kiállítást nyit

Nyomtatás

A Brazíliai Futball Világbajnokság éppen kezd az izgalmasabb szakaszához érni, ami azt jelenti, hogy folyamatosan fokozódik az érdeklődés. Ebben a hónapban nem csak a focidrukkerek, hanem szinte mindenki a dél-amerikai ország felé szegezi tekintetét, akik közül az autógyártók sem kivételek. Az Audi például a legelső brazil autómárkához nyúlt vissza, hogy lázba hozza kicsit a rajongókat.

Módosítás dátuma: 2014. június 23. hétfő, 13:10

A Countach a legnagyobbak közé lép - csúcsra ér a 40 éves sportautó

Nyomtatás

Noha a Lamborghini manapság formabontó újdonságaival hívja fel magára a figyelmet, a veterán modellek piacán is egyre jobban teljesítenek a patinás olasz márka büszkeségei. Ugyanígy árban is a csúcsot képviselik a Lamborghinikk, elég csak 4,5 millió dolláros Venenora vagy a még drágább Roadsterre gondolni, de a régi különlegességek között is a legdrágábbakkal versenghet Sant’ Agata Bolognese illetőségű márka.

Módosítás dátuma: 2014. június 10. kedd, 13:11

Škoda RS: a cseh száguldás 40 éve

Nyomtatás

RS – a Škoda márka ismerői és rajongói a „Rally Sport” betűiből származó rövidítést a különösen sportos, magával ragadó és dinamikus autókkal azonosítják. Az RS irányvonal története 1974-ben kezdődött a 180 RS és 200 RS versenyautókkal. Korának egyik legsikeresebb versenygépe volt az 1970-es és 1980-as években a legendás Škoda 130 RS. Az új korszak első RS modellje, az Octavia RS 2000-ben mutatkozott be, majd 2003-ban a cseh gyártó piacra lépett a Fabia RS modellel is. Innen pedig minden idők leggyorsabb és legerősebb Octavia modelljéhez vezetett az út.

Lenyügöző Alfa Romeo nyerte a Villa d'Este veterán szépségversenyét

Nyomtatás

A héten már a MINI Superleggera Vision és a Zagato 5-95 révén szóba hozott Concorso d’Eleganza Villa d’Este rendezvény nem csak a különleges tanulmányutókról híres, hanem a minden évben felvonultatott veterán csodagépekről, melyek közül ráadásul győztest is választanak. Idén az Aprile által tervezett, 1931-es Alfa Romeo 6C 1750 GS került ki győztesen.

Módosítás dátuma: 2014. május 27. kedd, 13:47

Már veterán autók számára is elérhető assistance szolgáltatás

Nyomtatás

Pontosan 87 éve, 1927. május 26-án Henry Ford Highland Park-beli gyárában gördült le a tizenötmilliomodik, ma már muzeális darabnak számító T-modell a szerelőszalagról. A veterán autóknak Magyarországon is népes rajongótábora van, éppen ezért mostantól akár a veterán négykerekűek is részesülhetnek assistance szolgáltatásban. Ráadásul egy másik újítás segítségével – őrzött parkolók keresésével az utazók számára – a lopások is könnyebben megelőzhetőek Magyarországon és külföldön egyaránt.

Elkelt az egyedülálló utcai Porsche 935 - jóval a várt összeg alatt

Nyomtatás

A Porsche Exclusive már az 1980-as évek közepe óta épít személyre szabott járműveket, amikor is rájöttek a gyártónál, hogy néhány fanatikus multimilliomos képes eszméletlen összegeket áldozni egy-egy egyedülálló járműre. A Porschék testre szabásával foglalkozó gyári műhely első munkája egy átalakított 930 Turbo volt, amit más néven „935 Street-nek” hívnak.

Módosítás dátuma: 2014. május 19. hétfő, 14:31

Veteránnal a hóban – videón száguld újra a Porsche 356

Nyomtatás

Az autók és a múlt megőrzése fontos feladat, mégis, ha más szemmel nézünk erre, annál szomorúbb nincs is, mint egy négykerekű, amely száguldásra fogant, ám örök állásra van kárhoztatva. Nemrégiben az Autó Pult segített a Porsche Múzeum autóinak megjáratásában, ahol versenypályáján is nyúztuk a veteránokat, most pedig egy többszörös Pikes Peak győztes pilóta viszi el a 356-ot egy körre.

Jaguar E-type újonnan? - hat darabot készítenek az angolok

Nyomtatás

Valószínűleg kevés az olyan veteránrajongó, aki nehezen viseli, hogy előtte már mások is használták az autóját. Ha azonban mégis lenne ilyen, akkor nekik mindenképpen kedvez a Jaguar legújabb akciója, melynek keretein belül összeraknak hat vadonatúj példányt legendás kupéjukból, az E-type-ból, ráadásul annak is Lightweight, azaz pehelysúlyú kiviteléből.

Módosítás dátuma: 2014. május 14. szerda, 12:52

10. oldal / 21