2018. Augusztus 18., Szombat

Frissitve:03:20:32

Veterán

Az első Ford Mustang – újonnan

Nyomtatás

A replikázás, mint műfaj, legtöbbünk szájában a csalás ízét hagyja, nem utolsó sorban a felénk általában megforduló, autózás elleni bűntettként felfogható végeredmények miatt. A veterán autókat mindenki szereti. De aki vezette őket, az jól tudja, hogy milyen óriásit fejlődött a technika. Ha pedig nem akarunk óriási kompromisszumot adni, bizony érdemes a műfajhoz fordulni.

Módosítás dátuma: 2015. március 16. hétfő, 15:26

Vissza a jövőbe – Porsche navigáció a veterán 911-hez

Nyomtatás

Akár mennyire is tiszteljük és hangulatuk miatt szeretjük a veterán autókat, a technika fejlődését és annak pozitív vívmányait nem lehet tagadni. Ezúttal a Porsche siet a klasszikus 911-üket gyakran használni vágyók segítségére: tökéletesen integrált gyári navigációs megoldást kínál.

Ötmilliárdot ért Alain Delon elveszett-megkerült Ferrarija

Nyomtatás

Egy elhagyatott istállóban mindig találunk kincseket. Történetünk ezúttal nem a túlzásokban mindig jól szereplő Amerikába, hanem Franciaországba vezet, ahol egy úriembernek bizony nagyra tágult a szeme, amikor benyitva nagyapja egykori, üresnek hitt istállójába 59 ponyvával letakart autót talált.

Ötven évnyi hallgatás után feltámad a Borgward

Nyomtatás

A Borgward valószínűleg még jó pár autórajongó lexikonjából is hiányzik – érthető módon. Az 1919-ben alapított márka több mint ötven éve, 1961-ben ment csődbe. Carl F.W. Borgward álma azonban visszatér: a premiernek a márciusban kezdődő Genfi Autószalon ad otthont.

Áprilisban ismét lesz Oldtimerek Hétvégéje

Nyomtatás

2015-ben az Oldtimerek Hétvégéje ismét a közkedvelt retro helyszínen, a budapesti Vasúttörténeti Parkban kerül megrendezésre április 10-12-ig, 10 hektáros rendezvényterületen.

A tündöklés bukása – a Duesenberg története

Nyomtatás

A járműgyártók meglehetősen széles és színes palettát képviselnek napjainkban, s történetük is számos érdekes momentumot, izgalmas fordulatot és könnyfakasztó sztorit foglal magában. Ezúttal nem az aktuális listából választottunk: olyan konstruktőrről emlékezünk meg, amely már hosszú évtizedek óta nem alkot, ám rövid munkásságával is markáns nyomot hagyott az autózás történetének vásznán.

Módosítás dátuma: 2014. december 22. hétfő, 12:19

Kincs, ami nincs – 325 millióba kerül a 34 ezer km-es 300 SL Roadster

Nyomtatás

A belgiumi Antwerpen városában egy igazán ínyenc veterán Mercedes sportautó kelleti magát, melynek ára teljesen irreálisnak tűnik, azonban elképzelhető, hogy így is jobb befektetésnek számít az autó, mintha ugyanennyi pénzt mondjuk valamilyen bankban tartanánk. A 300 SL modellek ugyanis csillagászati árakon cserélnek gazdát a veteránpiacon, a makulátlan példányok pedig egyre értékesebbek lesznek.

A legértékesebb fészer - 100 ritka veteránt rejtegetett évekig

Nyomtatás

Valószínűleg mindenki álmodozott már arról, hogy egyszer talál valami rendkívül értékes kincset a hátsó kertben, vagy éppen egy kirándulás során. Az autórajongóknál persze ez akár egy rég elfeledett, távoli rokon veterán csodája is lehetne. Franciaországban most valóra vált ez az álom, ugyanis nemrégiben találtak egy fészert, mely 100 rendkívül ritka és értékes oldtimert rejtegetett hosszú évek óta.

Módosítás dátuma: 2014. december 09. kedd, 15:03

Az utolsó mohikán – páratlan Škoda versenyautó állt talpra

Nyomtatás

Sokan talán nem is tudják, hogy a Škoda márka immár 115 évre tekint vissza, melyből egy évszázad az autógyártás szellemében telt el. A cseh vállalat történelmének egyik ékköve, az egyedi 966 Supersport versenyautó tért vissza poraiból egy alapos restaurálás után, hogy a jövőben múzeumban állva hirdesse tovább a szabad száguldás diadalát.

Gyönyörű sportautók születnek Budapest Datsun-szentélyében

Nyomtatás

Jó bornak nem kell cégér, a veteránok világa viszont máshogy működik! Lehet a kiszemelt autónak remek állapota, kínálhatják olcsón, és beírhatta magát a típus akár a köztudottan tartós konstrukciók közé az évek során, ha már nem lehet hozzá beszerezni a szükséges alkatrészeket, dokumentációkat, vagy rég kikoptak a modellt ismerő szakik, az bizony sokakat eltántorít a vételtől.

Módosítás dátuma: 2014. november 04. kedd, 20:56

Két legyet egy csapásra: elkelt Mansell Ferrarija

Nyomtatás

Aki szereti az autókülönlegességeket és elegendő tőkével rendelkezik, az bizony nagyon jó üzleteket köthet. Nemrégiben hasonló eset történt, ugyanis a szerencsés licitáló két legyet üthetett egy csapásra a híres Bonhams aukciós ház árverésén. A tét nem volt más, mint egy Ferrari F40, ami már önmagában is nagy különlegesség, de az értékét tovább növeli, hogy a vörös sportautót egykoron Nigel Mansell birtokolta.

Módosítás dátuma: 2014. október 16. csütörtök, 17:56

10. oldal / 23