2017. Január 23., Hétfö

Frissitve:09:55:03

Veterán

Az álmok netovábbja – a Bugatti, és a Type 57SC Atlantic

Nyomtatás

Több mint három éve már annak, hogy az általunk is sokszor emlegetett Concours d’Elegance rendezvényen Ralph Lauren rendkívül különleges Bugattija hódította el a legjobbnak járó díjat – és ezzel együtt a közönségdíjat is. Az 1938-as csoda azóta sem hagy nyugodni, és bár szívem mindig is inkább a modern négykerekűekért dobogott igazán, a Type 57SC Atlantic vonalai olyan mély benyomást tettek rám, hogy azóta is példaként él a fejemben – ha közel 80 évvel ezelőtt tudtak ilyet alkotni, akkor nincs mentség a mai formatervezők számára. Éppen ezért szeretném, ha kedves Olvasóink is kicsit közelebbről megismerkednének vele.

Módosítás dátuma: 2016. szeptember 06. kedd, 16:06

Porsche terepjáró katonai célokra? - most a miénk lehet

Nyomtatás

Amikor a mindenki szemében csak sportautó-gyártóként élő Porsche 2002-ben bemutatta az első generációs Cayenne-t, sokan felháborodtak, pedig a német márkának nem ez volt az első terepjárója története során. Az 597 Jagdawagen 4X4 persze teljesen más tészta, hiszen az 1955 és 1958 között készült négykerekűvel teljesen más céljai voltak a németeknek. Mindezzel pedig természetesen azért foglalkozunk, mert hamarosan kalapács alá kerül egy ilyen ritka Porsche.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 26. péntek, 12:06

A múltba repít minket a Porsche Club of America (videó)

Nyomtatás

Az 1963-as Frankfurti Autószalonon egy fiatal márka első típusa megcsodálhatta utódját. A 356-os mellé az akkoriban még 901-es néven érkező Porsche sorakozott fel a standon, amely további fejlesztések és átnevezések után végül 911 néven indított el egy máig tartó legendát.

Egy 1936-os Lancia lett Pebble Beach sztárja

Nyomtatás

Színpadon és ágyon kívül a legnagyobb élvezet,” ezt maga Eric Clapton mondta arról az 1936-os Lancia Astura Pininfarina Cabriolet modellről, amelyet most a 2016-os Pebble Beach Concours d'Elegance legjobb autójának választottak.

60 év után visszatért a sebességi rekorddöntéshez a Renault

Nyomtatás

1956-ban a Renault négy sebességi rekordot döntött meg a Bonneville-i sós tómederben. Most, hatvan esztendővel később a márka visszatért, és újabb csúccsal a zsebében térhetett haza. Öveket bekapcsolni, időutazás következik!

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 22. hétfő, 08:51

Rekorder: 3,85 milliárdért kelt el a világ első Cobrája

Nyomtatás

Van igazság a világon: Amerika legdrágább autója egyben Amerika talán legkívánatosabbja is. A Shelby Cobra nem akármilyen ívet járt be a pályafutása során, mindez pedig itt kezdődött, egy alig 960 kilós, 264 lóerős roadsternél. A típus ősatyja, a legelső példány került most kalapács alá, és el is szólította a valaha eladott legdrágább amerikai autónak járó címet. De nem csak itt repkedtek a milliárdok: a brit rekord is megdőlt.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 22. hétfő, 08:17

Egyedülálló Ferrari Daytona kerül kalapács alá hamarosan

Nyomtatás

A Ferrari híres arról, hogy szinte bármilyen vásárlói igényeket hajlandóak kielégíteni, beleértve a modelljeik átformálásával járó átalakításokat is – hogy csak a legutóbbi példát említsük, ott van a 458 MM Speciale. Korábban persze nem volt minden ilyen egyszerű, de az igazán elszánt ügyfelek már akkor is megtalálhatták a módját annak, hogy egy igazán egyedi Ferrari tulajdonosai lehessenek. Ilyen volt Bob Gittleman is, aki egy 365 GTB/4 Daytonát alakíttatott át, nem is akárhogy.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 17. szerda, 14:05

60 éve lopták el, most milliárdokért cserélhet gazdát egy Mercedes 500K

Nyomtatás

A veterán autók több szempontból is tudnak kifejezetten érdekesek lenni: egyrészt maga a márka és a típus adhatja a különlegességét, másrészt pedig az adott példány személyes története is sokat dobhat a latba. Amikor pedig ez a kettő összeáll, akkor általában hatalmas összegek repkednek a levegőben egy-egy tulajdonoscsere alkalmával. Minden valószínűség szerint így lesz ez cikkünk főszereplője esetében is, ami történetesen egy Mercedes-Benz 500K Special Roadster.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 10. szerda, 12:13

Újjászületés: hamvaiból támasztotta fel a BMW Elvis Presley 507-esét

Nyomtatás

Az ’50-es évek végén leleplezett BMW 507 Roadster kétségtelenül a BMW (egyik) legértékesebb és legkülönlegesebb veterán modellje; nem csupán azért, mert az autó csodaszép, és technikailag is igencsak finomnak számított, de különösképp azért, mert újkorában is méregdrága és nagyon-nagyon ritka volt, csupán 254 példány született belőle, ami egy szériagyártású négykerekűnél bizony nem túl sok.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 05. péntek, 10:34

Kényszer szülte különlegesség – Fiat Dino veterán bemutató

Nyomtatás

Rég jelentkeztünk már bemutatóval a veterán rovatban, de higgyék el, nem feledkeztünk meg az izgalmas oldtimerek világáról. Ezt bizonyítva, most egy igazán izgalmas típust szeretnénk megismertetni Önökkel a Fiat Dino képében, mely gyönyörű olasz vonásai és V6-os erőforrásai mellett lehengerlő történetet tudhat magáénak – utóbbiról pedig sokat árulkodik a neve is.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 02. kedd, 16:17

Kalapács alá kerül minden idők leggyorsabb Porsche 962 versenyautója

Nyomtatás

A veterán és youngtimer autók piaca továbbra is virágzik, és ez hatványozottan igaz a ritka versenygépekre. A Porsche termékei amúgy is mindig örökzöldek voltak, de cikkünk főszereplője, a 962-es még az egyébként is sikeres típusok között is az egyik leghíresebb. Ha mindez még nem lenne elég, most az egyik, ha nem korának leggyorsabb példánya vált eladóvá.

Módosítás dátuma: 2016. július 20. szerda, 14:43

2. oldal / 20