Veterán

Nyugdíjas korba lépett a Toyota Land Cruiser – 60 éves a terepes

Nyomtatás

Lehet az régi vagy új, lehet gyenge vagy erős, lehet gázolajos vagy benzines, rövid vagy hosszú, de akár fapados vagy kényeztető extrákkal teletömött, egy dolog közös mindegyik Toyota Land Cruiser-ben: az évek során az összes kivitel legendás megbízhatóságról és elnyűhetetlenségről tett tanúbizonyságot.

Módosítás dátuma: 2011. június 02. csütörtök, 13:07

Csillaghullás - kalapács alatt a Beatles két sportkupéja

Nyomtatás

Amikor az autós történelem egy darabkája hirtelen elérhető közelségbe kerül a gyűjtők számára, akkor mindig hatalmas felbolydulás keletkezik a rajongók körében. Ezúttal pedig nem csak egy "átlagos" jármű tulajdonlási jogáért folyik majd a harc a brit Bonhams aukciós ház július elsején megrendezésre kerülő árverésén, hiszen a kalapács alá kerülő Lamborghini 400 2+2 GT korábban Paul McCartney tulajdonát képezte.

Módosítás dátuma: 2012. október 13. szombat, 14:36

Sok szép veterán a belváros szívében – Ön is megtekintheti őket

Nyomtatás

Veterán autókkal foglalkozó rovatunk sikerén felbuzdulva eldöntöttük, hogy a bemutatásra kerülő négykerekűek minél nagyobb változatossága érdekében újabb partnerkapcsolatot illene kiépítenünk, melynek keretében még több finomságot mutathatunk be Önöknek.

Módosítás dátuma: 2011. május 12. csütörtök, 07:35

Kalapács alá kerül a négy darab Ford GT40 Roadster egyike

Nyomtatás

1963-ban az autós történelem két legnagyobb személyisége ült le egymással tárgyalni. Két ember, akiknek szavát már akkoriban rettegték az emberek, és akik minden tekintetben magabiztos karakterek és kőkemény üzletemberek voltak. Enzo Ferrari maranellói irodájába nagy reményekkel érkezett a mindenható Henry Ford, hogy vételi ajánlatot tegyen a cégre.

Módosítás dátuma: 2011. május 05. csütörtök, 14:28

Csupa szív - Ford Taunus Coupé 1970 bemutató

Nyomtatás

Amikor először találkoztunk az 1970-es évjáratú Taunus Coupéval, még fogalmunk sem volt arról, hogy cikkünk tárgya a legtiszteletreméltóbb autó lesz, amit valaha láttunk. Mert bár az Autó Pult eddigi pályafutása során járt már nálunk erősebb, értékesebb, gyorsabb, s különlegesebb jármű is, mégsem lengte körül egyiküket sem olyan légkör, mint a mozgalmas múltra visszatekintő Fordot.

Módosítás dátuma: 2011. április 26. kedd, 19:16

Eleanor épülőben - II. rész: már félúton jár a 700 lóerős Shelby GT500

Nyomtatás

Bizony már hosszú idő telt el azóta, hogy utoljára Tatán jártunk partnerünknél, és beharangoztuk Elenor újjászületését, így mindenképp szükségét éreztük annak, hogy a sok-sok (viszonylag) kevés hengerrel megáldott, downsizing-csillagjegy alatt fogant tesztautó után végre újból valami mesés nyolchengeres duruzsolás kényeztesse hallójáratainkat. Látogatásunk épp kapóra jött, hiszen az Eleanor-projekt újabb stádiumához érkezett. De ne szaladjunk ennyire előre, lássuk, utolsó vizitünk alkalmával hol tartott a különleges Mustang újjáéledése útján!

Módosítás dátuma: 2012. június 13. szerda, 16:58

Ma is közöttünk él: Hispano-Suiza Dubonet Xenia, 1938

Nyomtatás

A Hispano-Suiza története több szempontból is izgalmas, hiszen egyrészt egész Európát behálózó tevékenysége a ködbe burkolózó háttér ellenére is rányomta bélyegét az autóiparra, másrészt a két világháborút sikerült úgy átvészelnie, hogy azokból sikerrel lábaljon ki.

Módosítás dátuma: 2011. április 08. péntek, 14:30

Igazi gyöngyszem - eredeti Porsche 906-osra bukkant egy restaurátor

Nyomtatás

A legendás Porsche 906-osnál népszerűbb autót aligha találhatnánk a Föld kerekén, pedig igencsak keveseknek adatik meg a lehetőség, hogy élőben találkozhassanak vele. A versenyautó homologizációjához néhány utcai verzió legyártására is szükség volt anno, ezek a példányok azonban az idők folyamán eltűntek, vagy gyűjtemények mélyén bujdokolnak. Pedig a könnyű vázszerkezetnek és a kompozit anyagok bőséges felhasználásának köszönhető szerény 580 kg-os üres tömeg a kétliteres boxermotor 220 lóerős teljesítményével párosítva szinte hihetetlen menetteljesítmények eléréséhez segíti elő a Porsche büszkeségét.

Módosítás dátuma: 2011. április 05. kedd, 11:07

Egyenesen a pokolból tért vissza a rekorder Fiat Mefistofele

Nyomtatás

A Genfi Autószalonról még adósak maradtunk néhány izgalmas történettel, hiszen az új autók között a régmúlt is képviseltette magát a svájci várost fenekestül felbolygató kiállításon. A születésnapját ünneplő Jaguar E-Type mellett talán a Fiat Mefistofele keltette a legnagyobb feltűnést, hiszen a 21,7 literes hengerűrtartalmú szörnyeteg éppen az alig 900 köbcentiméteres kis 500-as mellett parkolt, meglehetősen éles kontrasztot alkotva a modern csöppséggel.

Módosítás dátuma: 2011. április 04. hétfő, 13:41

Modern technika, régi köntösben - feltámad Steve McQueen Mustangja

Nyomtatás

Ritkán áll elő az az eset, hogy egy jármű megvásárlásakor rohannunk kell a szerződés aláírásához, hogy le ne csússzunk a birtoklás lehetőségéről. Nos, az amerikai Gateway Classic Mustang kis manufaktúrájának kasszájánál bizony ez a szituáció állt elő, még annak ellenére is, hogy Steve McQueen 1968-as Mustangjának replikáján ékeskedő árcéduláról még a verebek sem csiripelnek.

Módosítás dátuma: 2011. március 30. szerda, 21:34

Minden idők legmegbízhatóbb autója - ünnepel a Volvo P1800

Nyomtatás

Az 1960-as évek hajnala (avagy az autógyártás hőskora) mind a mai napig befolyással van az autós világra; ekkor például két, napjainkra már legendává vált európai típus is harcba indult a vásárlók kegyeiért. A Volvo P1800 egy előszériás változata ugyan már az 1960-as brüsszeli autószalonon bemutatkozott, de az igazi csillaghullás 1961-ben a genfi kiállításon következett be, amikor is a látogatók miközben egyik szemüket a Jaguar E-Type-on legeltették, addig a másikkal már a Volvo gyönyörű sportautóját mustrálhatták.

Módosítás dátuma: 2011. március 16. szerda, 12:13

20. oldal / 22