Veterán

Varázsütésre kelhetne új életre a Renault Alpine

Nyomtatás

Noha a Renault tulajdonában lévő Alpine nevet csupán néhány típus viselhette a történelem során, a két márka egy lapon említése általában heves szívdobogás kiváltója az autókért rajongók körében. Az izgalom persze indokolt, hiszen ez a betűösszetétel a franciák legkeményebb kihívásokkal is dacoló sportautóit jelölte, melyek sorra zsebelték be a trófeákat.

Módosítás dátuma: 2011. március 08. kedd, 12:52

100 Rolls-Royce Emily 100. születésnapjára

Nyomtatás

Épp 100 éve annak, hogy a Rolls-Royce orrán ott díszeleg a híres Emily, vagy más néven a Spirit of Ecstasy szobrocska, amelynek jelentése gyakorlatilag egybeolvadt a mérhetetlen és kifinomult luxussal. A 100 éves figura emlékére pedig stílusosan készülnek a britek: vasárnap, azaz február 6-én 100 Rolls-Royce parádézik végig London utcáin. Az útvonal többek között érinti a Piccadilly Circus-t, a Trafalgar teret és a Parlament tér előtt is elsuhannak.

Módosítás dátuma: 2011. február 04. péntek, 13:21

Minden idők legjobbja - Genfben jubilál a legendás Jaguar E-Type

Nyomtatás

A Jaguar E-Type ötven évvel az 1961-es premierje után a Genfi Autószalonon ünnepli születésnapját, így biztosak lehetünk abban, hogy számos tökéletesen felújított példánnyal találkozhatunk majd.

Módosítás dátuma: 2011. február 01. kedd, 10:30

Hazánk is büszke az autózás 125. évfordulóján

Nyomtatás

1894 előtt még senki sem ismerte azt a szót, hogy „autó”. Kevesebb mint két emberöltővel ezelőtt a motorizáció igencsak gyerekcipőben járt, s egyetlen villanással később, 2007-ben a járműállomány már 918 millió darabból áll. A hihetetlen mértékű tudományos és technikai fejlődés mögött büszke férfiak (és néhány Hölgy) munkássága, tudása, s ami a legfontosabb; szenvedélye áll.

Módosítás dátuma: 2011. január 31. hétfő, 13:20

Eleanor épülőben - I. rész: a Shelby GT500 ébredése

Nyomtatás

A nemrégiben bemutatott Ford Mustang Mach-1-est is teljeskörűen restauráló vállalkozás története első hallásra igen egyszerűnek mondható. Történt ugyanis, hogy két jóbarát hobbijának köszönhetően saját bőrén megélt tapasztalattal a tarsolyában úgy gondolta, hogy ha már építettek egy autót, akkor miért is ne adhatnák el. S ha már eladták, miért is ne építenének még egyet, aztán még egyet...

Módosítás dátuma: 2012. június 13. szerda, 16:58

Elfeledett autók II. - ismét elhanyagolt csodákat porolunk le

Nyomtatás

Korábbi epizódunkban megígértük, hogy tovább boncolgatjuk az autós történelem olyan kiemelkedő darabjainak sztoriját, melyek korukban letettek valamit az asztalra, azonban az évek múlásával nevük is kikopott a történelemkönyvekből.

Módosítás dátuma: 2010. december 28. kedd, 12:48

Elfeledett autók I. - a méltatlanul eltűnt csodák erdejében

Nyomtatás

Az autós történelem a sikermodellek és a bukott szériák mellett olyan gépcsodákat is tudhat lapjain, melyek különlegesek, érdekesek voltak, valamiféle unikumként kerültek felszínre, ám ennek ellenére méltatlanul, egyenes ágú utód nélkül a feledés homályába merültek. Jelen cikkünk most épp ilyen, nagyrészt alacsony példányszámban készült típusokkal foglalkozik, melyek koruk – és napjaink – kuriózumaként születtek, ám ha egy beszélgetés során felmerül a nevük, sokan csak bólogatnak, mert még csak nem is hallottak róluk, pedig nem ilyen sorsot érdemeltek. Jó ismerkedést, kellemes szórakozást kívánok!

Módosítás dátuma: 2012. június 13. szerda, 16:46

Újabb legenda lép színre: feltámad a Cuda

Nyomtatás

Nem sok olyan név van, amely nagyobb vágyat keltene az amerikai izomautók rajongóinak szívében, mint a Cuda. A Plymouth Barracuda izmos kiadása, melyhez 7-7,2 literes V8-asokat kínált a márka, mára fajtájának legdrágább tagjává vált: a hét legyártott 1971-es HemiCuda kabrió (425 lóerő) egy darabja piaci áron 400 millió forintnyi összegért cserélhet gazdát.

Kalapács alatt az első igazi Ferrari, a 166 Mille Miglia

Nyomtatás

Már többször volt alkalmunk olyan ritkaságokról beszámolni, melyek valami különös véletlen folytán éppen a mi időnkben kerülnek kalapács alá, de amit most kínálnak eladásra, az talán minden várakozást felülmúl.

Módosítás dátuma: 2010. december 20. hétfő, 13:28

Légy, aki lennél! - '69 Ford Mustang Mach 1 teszt

Nyomtatás

Borús és kezdetben szomorú napon kelt útra az Autó Pult szerkesztőségének egy jelentős hányada, hogy budapesti főhadiszállásunktól az alig néhány kilométerre fekvő Tata felé vegyük az irányt. Látogatásunk célja nem volt egyéb, minthogy közelebbről is megismerkedjünk új partnerünk munkásságával, aki az európai szemeknek ritkaság számba menő legendás amerikai típusok restaurálásával és átépítésével foglalkozik.

Módosítás dátuma: 2010. december 18. szombat, 20:11

Szélesre tárjuk a veterán autók birodalmának kapuját

Nyomtatás

Azt hiszem, abban mindannyian egyetértünk, hogy egy új autó megvásárlása örömteli és igen ritka pillanat az életünkben. Amikor átvesszük a kulcsokat leperegnek szemünk előtt azok a fáradtságos munkanapok, melyek során megdolgoztunk pillanatnyi boldogságunkért. Mélyet szippantunk az utastér levegőjéből, hogy érezzük a kezdeti benyomásunk szerint minden tekintetben kifogástalan kivitelezést és az anyagok árasztotta minőségi hangulatot.

Módosítás dátuma: 2010. december 18. szombat, 20:10

20. oldal / 21