2018. Augusztus 18., Szombat

Frissitve:03:20:32

Veterán

Egyedülálló Ferrari Daytona kerül kalapács alá hamarosan

Nyomtatás

A Ferrari híres arról, hogy szinte bármilyen vásárlói igényeket hajlandóak kielégíteni, beleértve a modelljeik átformálásával járó átalakításokat is – hogy csak a legutóbbi példát említsük, ott van a 458 MM Speciale. Korábban persze nem volt minden ilyen egyszerű, de az igazán elszánt ügyfelek már akkor is megtalálhatták a módját annak, hogy egy igazán egyedi Ferrari tulajdonosai lehessenek. Ilyen volt Bob Gittleman is, aki egy 365 GTB/4 Daytonát alakíttatott át, nem is akárhogy.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 17. szerda, 15:05

60 éve lopták el, most milliárdokért cserélhet gazdát egy Mercedes 500K

Nyomtatás

A veterán autók több szempontból is tudnak kifejezetten érdekesek lenni: egyrészt maga a márka és a típus adhatja a különlegességét, másrészt pedig az adott példány személyes története is sokat dobhat a latba. Amikor pedig ez a kettő összeáll, akkor általában hatalmas összegek repkednek a levegőben egy-egy tulajdonoscsere alkalmával. Minden valószínűség szerint így lesz ez cikkünk főszereplője esetében is, ami történetesen egy Mercedes-Benz 500K Special Roadster.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 10. szerda, 13:13

Újjászületés: hamvaiból támasztotta fel a BMW Elvis Presley 507-esét

Nyomtatás

Az ’50-es évek végén leleplezett BMW 507 Roadster kétségtelenül a BMW (egyik) legértékesebb és legkülönlegesebb veterán modellje; nem csupán azért, mert az autó csodaszép, és technikailag is igencsak finomnak számított, de különösképp azért, mert újkorában is méregdrága és nagyon-nagyon ritka volt, csupán 254 példány született belőle, ami egy szériagyártású négykerekűnél bizony nem túl sok.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 05. péntek, 11:34

Kényszer szülte különlegesség – Fiat Dino veterán bemutató

Nyomtatás

Rég jelentkeztünk már bemutatóval a veterán rovatban, de higgyék el, nem feledkeztünk meg az izgalmas oldtimerek világáról. Ezt bizonyítva, most egy igazán izgalmas típust szeretnénk megismertetni Önökkel a Fiat Dino képében, mely gyönyörű olasz vonásai és V6-os erőforrásai mellett lehengerlő történetet tudhat magáénak – utóbbiról pedig sokat árulkodik a neve is.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 02. kedd, 17:17

Kalapács alá kerül minden idők leggyorsabb Porsche 962 versenyautója

Nyomtatás

A veterán és youngtimer autók piaca továbbra is virágzik, és ez hatványozottan igaz a ritka versenygépekre. A Porsche termékei amúgy is mindig örökzöldek voltak, de cikkünk főszereplője, a 962-es még az egyébként is sikeres típusok között is az egyik leghíresebb. Ha mindez még nem lenne elég, most az egyik, ha nem korának leggyorsabb példánya vált eladóvá.

Módosítás dátuma: 2016. július 20. szerda, 15:43

Le Mans győztes Jaguar kerül kalapács alá hamarosan

Nyomtatás

A 24 órás Le Mans-i viadalok történetében – egy-két kivétellel – mindig volt egy márka, amely évekig uralta a mezőnyt: a 2000-es években ez az Audi volt, előtte 30 évig a Porsche, a 60-as években pedig a Ferrari. Ennél régebbi korokra már kevesen nyúlnak vissza, pedig az 50-es években sikert sikerre halmozó Jaguar is megérdemli az elismerést. Az angol márka egyik legsikeresebb versenyautóját pedig hamarosan aukcióra bocsátják.

Módosítás dátuma: 2016. július 13. szerda, 13:45

Kalapács alatt a világ legelső Shelby Cobrája

Nyomtatás

Mindössze egyetlen CSX 2000 készült, amely Carroll Shelby első Cobra modelljeként tisztelhető. Az RM Sotheby aukcióján most épp ő tűnt fel, és bátran törhet a minden idők legdrágább Cobrája cím felé, amikor nyáron a kaliforniai Monterey-ben kalapács alá kerül.

Módosítás dátuma: 2016. július 04. hétfő, 08:49

Eladó a valaha készült legszebb Abarth

Nyomtatás

La Principessa, azaz maga ’A hercegnő’ kerül eladósorba az aukciókkal gazdagon teletűzdelt Monterey Car Week-en. A Pininfarina által tervezett formás, krómba öltöztetett négykerekűnek szépsége mellett akad még egy cseppet sem elhanyagolható tulajdonsága: sebességrekordernek született.

Elfeledett sportautók - múltidézés rejtett izgalmakkal

Nyomtatás

Az autós történelem a sikermodellek és a bukott szériák mellett olyan gépcsodákat is tudhat lapjain, melyek különlegesek, érdekesek voltak, valamiféle unikumként kerültek felszínre, ám ennek ellenére méltatlanul, egyenes ágú utód nélkül a feledés homályába merültek. Jelen cikkünk most épp ilyen, nagyrészt alacsony példányszámban készült típusokkal foglalkozik, melyek koruk – és napjaink – kuriózumaként születtek, ám ha egy beszélgetés során felmerül a nevük, sokan csak bólogatnak, mert még csak nem is hallottak róluk, pedig nem ilyen sorsot érdemeltek. Jó ismerkedést, kellemes szórakozást kívánok!

Két gyönyörű kabrió és egy elegáns öregúr – klasszikus BMW-ket vezettünk

Nyomtatás

Emlékeznek még Szabó Péter kollégám tavalyi beszámolójára, ami szinte napra pontosan egy éve jelent meg az Autó Pulton, és amiben három izgalmas klasszikus BMW-t vezetett? Történetesen egy M 635 CSi-t, egy 850i-t, valamint egy E30 M3 Cabriót, vagyis a bajor márka 100 éves történelmének mondjuk 10 legkívánatosabb modelljéből hármat.

Módosítás dátuma: 2016. május 31. kedd, 19:42

Mozduljanak ki a hétvégén, csodálják meg a Volán Rallye Historic mezőnyét!

Nyomtatás

Néhány lelkes, elszánt autó- és ralirajongó tavaly májusban kemény munkával megszervezte az első Volán Rallye Historic rendezvényt, amely elsősorban a régi magyarországi raliversenyek és -versenyzők tiszteletére, valamint az autórajongók és a veteránversenyek illetve a veteránok rajongóinak örömére született.

Módosítás dátuma: 2016. május 20. péntek, 20:16

5. oldal / 23