2018. Április 26., Csütörtök

Frissitve:06:32:31

Veterán

Kényszer szülte különlegesség – Fiat Dino veterán bemutató

Nyomtatás

Rég jelentkeztünk már bemutatóval a veterán rovatban, de higgyék el, nem feledkeztünk meg az izgalmas oldtimerek világáról. Ezt bizonyítva, most egy igazán izgalmas típust szeretnénk megismertetni Önökkel a Fiat Dino képében, mely gyönyörű olasz vonásai és V6-os erőforrásai mellett lehengerlő történetet tudhat magáénak – utóbbiról pedig sokat árulkodik a neve is.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 02. kedd, 17:17

Kalapács alá kerül minden idők leggyorsabb Porsche 962 versenyautója

Nyomtatás

A veterán és youngtimer autók piaca továbbra is virágzik, és ez hatványozottan igaz a ritka versenygépekre. A Porsche termékei amúgy is mindig örökzöldek voltak, de cikkünk főszereplője, a 962-es még az egyébként is sikeres típusok között is az egyik leghíresebb. Ha mindez még nem lenne elég, most az egyik, ha nem korának leggyorsabb példánya vált eladóvá.

Módosítás dátuma: 2016. július 20. szerda, 15:43

Le Mans győztes Jaguar kerül kalapács alá hamarosan

Nyomtatás

A 24 órás Le Mans-i viadalok történetében – egy-két kivétellel – mindig volt egy márka, amely évekig uralta a mezőnyt: a 2000-es években ez az Audi volt, előtte 30 évig a Porsche, a 60-as években pedig a Ferrari. Ennél régebbi korokra már kevesen nyúlnak vissza, pedig az 50-es években sikert sikerre halmozó Jaguar is megérdemli az elismerést. Az angol márka egyik legsikeresebb versenyautóját pedig hamarosan aukcióra bocsátják.

Módosítás dátuma: 2016. július 13. szerda, 13:45

Kalapács alatt a világ legelső Shelby Cobrája

Nyomtatás

Mindössze egyetlen CSX 2000 készült, amely Carroll Shelby első Cobra modelljeként tisztelhető. Az RM Sotheby aukcióján most épp ő tűnt fel, és bátran törhet a minden idők legdrágább Cobrája cím felé, amikor nyáron a kaliforniai Monterey-ben kalapács alá kerül.

Módosítás dátuma: 2016. július 04. hétfő, 08:49

Eladó a valaha készült legszebb Abarth

Nyomtatás

La Principessa, azaz maga ’A hercegnő’ kerül eladósorba az aukciókkal gazdagon teletűzdelt Monterey Car Week-en. A Pininfarina által tervezett formás, krómba öltöztetett négykerekűnek szépsége mellett akad még egy cseppet sem elhanyagolható tulajdonsága: sebességrekordernek született.

Elfeledett sportautók - múltidézés rejtett izgalmakkal

Nyomtatás

Az autós történelem a sikermodellek és a bukott szériák mellett olyan gépcsodákat is tudhat lapjain, melyek különlegesek, érdekesek voltak, valamiféle unikumként kerültek felszínre, ám ennek ellenére méltatlanul, egyenes ágú utód nélkül a feledés homályába merültek. Jelen cikkünk most épp ilyen, nagyrészt alacsony példányszámban készült típusokkal foglalkozik, melyek koruk – és napjaink – kuriózumaként születtek, ám ha egy beszélgetés során felmerül a nevük, sokan csak bólogatnak, mert még csak nem is hallottak róluk, pedig nem ilyen sorsot érdemeltek. Jó ismerkedést, kellemes szórakozást kívánok!

Két gyönyörű kabrió és egy elegáns öregúr – klasszikus BMW-ket vezettünk

Nyomtatás

Emlékeznek még Szabó Péter kollégám tavalyi beszámolójára, ami szinte napra pontosan egy éve jelent meg az Autó Pulton, és amiben három izgalmas klasszikus BMW-t vezetett? Történetesen egy M 635 CSi-t, egy 850i-t, valamint egy E30 M3 Cabriót, vagyis a bajor márka 100 éves történelmének mondjuk 10 legkívánatosabb modelljéből hármat.

Módosítás dátuma: 2016. május 31. kedd, 19:42

Mozduljanak ki a hétvégén, csodálják meg a Volán Rallye Historic mezőnyét!

Nyomtatás

Néhány lelkes, elszánt autó- és ralirajongó tavaly májusban kemény munkával megszervezte az első Volán Rallye Historic rendezvényt, amely elsősorban a régi magyarországi raliversenyek és -versenyzők tiszteletére, valamint az autórajongók és a veteránversenyek illetve a veteránok rajongóinak örömére született.

Módosítás dátuma: 2016. május 20. péntek, 20:16

Az elegancia útján – Centenáriumi szemle a III. Balatonfüredi Concours D’Elegance kiállításon

Nyomtatás

Bárminemű politikát vagy politikai nézetet teljesen félretéve, kizárólag objektív alapon, és csupán a világ nyílt szemmel történő szemléje alapján azt hiszem, egyértelműen kijelenthető, hogy Magyarországon elindult valami; valami olyan tendencia, ami jó irányba mutat.

Módosítás dátuma: 2016. május 17. kedd, 18:39

Újra kapható a McLaren F1

Nyomtatás

Nem csalás, nem ámítás: visszatért a McLaren kínálatába az ezredvég rekorder szuperautója, az F1. A háromüléses különlegességet persze nem újonnan gyártják Wokingban, hanem egyetlen gyártói kézben maradt példányról van szó, amelyet a McLaren Special Operations alapos gondozás után állít eladósorba.

Módosítás dátuma: 2016. május 02. hétfő, 11:03

Le Mans-i legendát a garázsba? Itt az esély!

Nyomtatás

Az RM Sotheby autós aukcióin már eddig is rengeteg nem mindennapi fogással találkozhattunk, a mostani monacói kör viszont garantáltan az egekbe tolja majd a versenyzést kedvelő milliárdosok pulzusát. A kalapács alatt ugyanis igazi Le Mans-i legendákat is találunk.

5. oldal / 22