Veterán

Igazi ritkaság: háromüléses Ferrari a kalapács alatt

Nyomtatás

Egy vérbeli autórajongó számára a háromüléses autó fogalma nem olyan sokkoló, hiszen láttunk már példát ilyen üléskonfigurációra a múltban, elég csak a McLaren F1-re asszociálni. Azonban a Ferrari részéről eddig aligha hallottunk háromüléses különlegességről: ezúttal igazán ritka modell kerül kalapács alá a 365 P Berlinetta személyében.

Augusztus 9-én ismét Autók és kávé - 4. alkalommal, a Kultmobil szervezésében

Nyomtatás

Veterános partnerünk, a Kultmobil szervezésében augusztus 9-én kerül megrendezésre az immár 4. „Autók és kávé” találkozó, amely ezúttal is tökéletes helyet jelent majd az autórajongók számára. Legyen szó veteránokról, youngtimer járművekről, sportkocsikról, vagy akár különféle tuningautókról, minden benzingőzzel fertőzött kilátogató garantáltan találni fog ínyére való finomságokal.

A németek életre keltik Elvis BMW-jét

Nyomtatás

A rock 'n’ roll királyaként ismert Elvis Presleyt általában egy hatalmas amerikai vasban képzeljük el, ha autóval szeretnénk párosítani, ugyanakkor nem sokan tudják, hogy a sztár a rózsaszín Cadillac és egy sárga De Tomaso mellett egy gyönyörű, 1957-es BMW 507 Roadster büszke tulajdonosa is volt. A bajor csoda most visszakerült Németországba, egyenesen a BMW főhadiszállására.

Módosítás dátuma: 2014. július 25. péntek, 14:49

412 méternyi história megannyi lóerővel – Velodrom Millenáris 2014

Nyomtatás

Hangulat a köbön, akár ez is lehetett volna a mottója a 2014-es Velodrom Millenárisnak, ugyanis idén a sok érdekes oldtimer, a korhű ruhákba öltözött emberek és a döntött kanyaros ódon betonteknő varázsa mellett a rendezvény naplemente után is folytatódott, így a pályát megvilágító fények, no meg a járművek lámpái különleges atmoszférát kölcsönöztek a nagy múltú, ám kérdéses jövőjű budapesti szentélynek.

Módosítás dátuma: 2014. július 22. kedd, 14:19

120 éve van versenyben a Mercedes-Benz - az első alkalomra emlékeznek

Nyomtatás

A Mercedes-Benz nem csak az autógyártásban brillírozik már a motoros négykerekűek megalkotásának kezdete óta, hanem az ezzel együtt éledező motorsportok világának is aktív részt vevője és megalkotója volt. 120 éves múltjukat pedig most egy rövid visszatekintéssel ünneplik, méghozzá az egyik legelső versenyük felelevenítésével.

Módosítás dátuma: 2014. július 14. hétfő, 07:24

Újabb veterán nyaldossa a 4 millárd forintos álomhatárt

Nyomtatás

Manapság már meg sem lepődünk, amikor egy-egy klasszikus veterán csillagászati összegekért cserél gazdát licitháború közepette, ám van az a határ, amiről már nekünk is meg kell emlékeznünk. Így van ez most is, hiszen a napokban elkelt 1954-es Ferrari 375 Plus, mely közel 4,19 milliárd forintért kelt el.

Módosítás dátuma: 2014. július 11. péntek, 11:56

Több mint 100 veteránautó lepte el a fővárost – Budapest Classic Grand Prix 2014

Nyomtatás

A régi autókat kedvelők már jól tudják, a Múzeumok Éjszakája valójában reggel kezdődik, méghozzá guruló tárlatbemutatóval a Budapest Classic Grand Prix jóvoltából, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum előtt. Idén sem volt ez másképp, hisz immáron tízedik alkalommal került megrendezésre a veteránautós verseny. A több mint 100 fős mezőny a hagyományok szerint Budapest és környékének legszebb útvonalait járta be, melyet 1/100-as ügyességi versenyek tettek még izgalmasabbá.

Módosítás dátuma: 2014. június 30. hétfő, 16:34

Az Audi meglovagolja a foci VB-t - DKW kiállítást nyit

Nyomtatás

A Brazíliai Futball Világbajnokság éppen kezd az izgalmasabb szakaszához érni, ami azt jelenti, hogy folyamatosan fokozódik az érdeklődés. Ebben a hónapban nem csak a focidrukkerek, hanem szinte mindenki a dél-amerikai ország felé szegezi tekintetét, akik közül az autógyártók sem kivételek. Az Audi például a legelső brazil autómárkához nyúlt vissza, hogy lázba hozza kicsit a rajongókat.

Módosítás dátuma: 2014. június 23. hétfő, 12:10

A Countach a legnagyobbak közé lép - csúcsra ér a 40 éves sportautó

Nyomtatás

Noha a Lamborghini manapság formabontó újdonságaival hívja fel magára a figyelmet, a veterán modellek piacán is egyre jobban teljesítenek a patinás olasz márka büszkeségei. Ugyanígy árban is a csúcsot képviselik a Lamborghinikk, elég csak 4,5 millió dolláros Venenora vagy a még drágább Roadsterre gondolni, de a régi különlegességek között is a legdrágábbakkal versenghet Sant’ Agata Bolognese illetőségű márka.

Módosítás dátuma: 2014. június 10. kedd, 12:11

Škoda RS: a cseh száguldás 40 éve

Nyomtatás

RS – a Škoda márka ismerői és rajongói a „Rally Sport” betűiből származó rövidítést a különösen sportos, magával ragadó és dinamikus autókkal azonosítják. Az RS irányvonal története 1974-ben kezdődött a 180 RS és 200 RS versenyautókkal. Korának egyik legsikeresebb versenygépe volt az 1970-es és 1980-as években a legendás Škoda 130 RS. Az új korszak első RS modellje, az Octavia RS 2000-ben mutatkozott be, majd 2003-ban a cseh gyártó piacra lépett a Fabia RS modellel is. Innen pedig minden idők leggyorsabb és legerősebb Octavia modelljéhez vezetett az út.

Lenyügöző Alfa Romeo nyerte a Villa d'Este veterán szépségversenyét

Nyomtatás

A héten már a MINI Superleggera Vision és a Zagato 5-95 révén szóba hozott Concorso d’Eleganza Villa d’Este rendezvény nem csak a különleges tanulmányutókról híres, hanem a minden évben felvonultatott veterán csodagépekről, melyek közül ráadásul győztest is választanak. Idén az Aprile által tervezett, 1931-es Alfa Romeo 6C 1750 GS került ki győztesen.

Módosítás dátuma: 2014. május 27. kedd, 12:47

9. oldal / 20