Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Fia Túraautó Világbajnokság, azaz a WTCC hétvégén esedékes következő futama a németországi Nürburgringen lesz – nem csak a Forma-1-es pályán, de a legendás és félve emlegetett Nordschleifén is. Sebastien Loeb már javában edz a Citroën versenyautó volánja mögött: öröm nézni a nagy múltra visszatekintő versenypályán való száguldozást.

Az elmúlt években sajnos rengeteget lehetett hallani, hogy a számos autógyártó által tesztelésre is használt Nordschleife csődhelyzetbe került. A végtelenül hosszú és technikás versenypálya azonban úgy tűnik, új életet kezd, melynek részeként a WTCC aktuális futamában is kiveszi szerepét. Nem is akárhogyan! A Forma-1-es Nürburgring versenypályát összekötötték a Zöld Pokol körével, összesen 25,378 kilométeres kört alkotva. Az eredeti 20,8 kilométeres körnél így közel 22 százalékkal hosszabb pálya jött létre. Van itt minden: széles F1-es pálya technikás kanyarokkal, hosszú, szűkös egyenesek, kiváló és nem éppen elsőosztályú aszfaltburkolat. Nem kérdés: ennél nagyobb kihívással biztosan nem találkozik a mezőny.

Nem csoda, hogy a tesztek javában zajlanak. Loeb-öt most el is kísérhetjük egy körre a közel 400 lóerős Citroën C-Elysée versenyautóval, amely már önmagában sem akármilyen élmény: nagyon kíváncsian várjuk a versenyt. A 25 kilométeres aszfaltcsíkot egyébként 8:40 másodperc körüli idővel teljesíti a versenyautó, amely nagyon szép eredmény – a leggyorsabb sorozatgyártású autók jelenleg 7 perc körül teljesítik a rövidebb, 20,8 kilométeres kört, a számítások szerint pedig a teljesítményben szerényebb túraautó a nagyobb kanyarsebességek révén hasonló teljesítményre képes. Egy biztos: érdemes lesz odafigyelni a versenyre, különösen a magyar vonatkozás miatt: Michelisz Norbert ugyanis a Zöld Pokolban is rajthoz áll. Mi erőteljesen szurkolunk neki, és szívből reméljük, hogy kiváló végeredménnyel birkózik meg a 170 kanyarból álló aszfaltcsíkkal.

Kommentek