Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Zengő Motorsport magyar versenyzője a 3. helyet szerezte meg a moszkvai hétvége első versenyén a Hondával. Michelisz Norbert nem várt ilyen jó eredményre.

Forrás: F1-Live 

A szezon negyedik dobogójával, Norbi ismét a legjobb Hondás volt az első futamon. Futam? Hát, valami arcpirító furaság inkább. Nekünk isteni volt minden perce, de a gépek lázadása eljött. Ez volt a mázlink Huff-fal szemben.

A repülőrajtban Huff kicsit bealszik, Norbi harmadiknak fordul, egészen váratlan skalp. A világbajnok némileg felpaprikázódott és a gyorsabbnak tűnő SEAT-tal megkezdte az ostromot. Coronel és előtte Muller meglépett, szemlátomást Norbi tartotta kissé a mezőnyt. Nem volt kérdés, előzni fogják, hacsak… Hacsak nem segít nekünk is tudjátok ki?

Hát, akit buldózernek hívtak! Nem hiszed el, de a pályán dolgozó hatalmas munkagép megadta magát, pedig pöpecnek nézett ki. Nem kicsit térdelt le a szekér, konkrétan ott állt mint egy lázadó gép a bukótérben és emelt villával éltette a gépek lázadását! Most figyelj, piros zászló, 25 perc szünet néhány Safety Car-os körrel együtt!

De ez a gép a forradalmával nekünk túrta ki a dobogót. Az újraindítás után Huff újra romboló fokozatba kapcsolt, de a sárga zászló neki is lassítást parancsolt. Az a sárga zászló, ami az egyenes végi előzési ponton is lengett, innentől az egész futam alatt. Vagyis? Vagyis az egyetlen helyen ahol az erősebb autó elmehetett volna, az embargós lett.

A pálya többi pontján nem volt gyorsabb, sőt, Norbi többször is le tudta szakítani, gyönyörűen, megbízhatóan vezetett. Szenzációs hova érkeztünk, egyenesen a pokolból. Mondom, valaki döntetlenre játszik ott fent, és még volt egy futam...

Az autó nem volt kifogástalan, de a csapat ismét remekelt

Az ötödik helyen végzett Norbi a második futamon, ami végre valós, izgalmas küzdelmeket hozott. Ok, nem pont nekünk, mivel a rajt után a kilencedik helyre csúszott vissza Norbi, beszorulva kissé a sűrűjébe. Norbi megint a legjobb hondás.

Nem túl lelkesítő így nekilátni, a hatodik helyről nagyobb eséllyel mehetsz a dobogóért, de ez van. Rövidesen Coronel, Thompson, Tarquini, Huff került egymás mellé gyönyörű csaták után, gondolták, így el lehet fordulni. Coronel és Thompson járt a legrosszabbul, ki is estek, Tarquini autója is kapott egy elefántpuszit. Ezután Chilton lekaszabolta Tarquinit és Norbi után eredt, de a próbálkozás végül elhalt, sőt, még az ötödik hely is betoppant, szegény Bennani kiesésével.

Hát, ennél szebben nem zárhattuk ezt a hétvégét. A teszteken csak a para jutott, most meg a gyári Hondások gratulálnak ismét, azért ez nem rossz érzés. Köszönjük a kitartásotokat, tényleg nagyot fordult velünk világ, ez alatt a két nap alatt, és ti a 23. helyen is szerettetek minket.

Michelisz Norbert egy igen küzdelmes második futamról beszélt, amikor is nem volt 100%-os az autója. A Zengő Motorsport versenyzője nagyon örül az Oroszországban szerzett újabb világbajnoki pontoknak.

Kommentek