Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Egyre nagyobb szeletet hasítanak ki az autóipar tortájából az elektromos autók, a villanyautózás forradalmának szelét pedig már mi, magyarok is érezzük a bőrünkön az állami támogatásnak köszönhetően. Az ID névre hallgató tanulmánnyal ezúttal a Volkswagen mutatja meg, hogy még mire számíthatunk.

Az új platform kivételes helykihasználást ígérA Párizsi Autószalonon ma ünnepli premierjét a Golf méretű elektromos tanulmány, de valójában a legfontosabb bemutató a lemezek alatt zajlik: a Volkswagen moduláris, elektromos hajtású platformját (MEB) köszönthetjük első ízben. A hagyományosan eltúlzott részletekkel érkező koncepció látványos részletei között nem lehet nem észrevenni a jövő elektromos Golfját, amelybe az XL 1 részletei vegyülnek.

Négy év múlva érkezik sorozatgyártásbaA lényeg azonban a lemezek alatt van, ahol a könnyű súlyra és a hatékony felhasználásra törekvő alapok megkönnyítik az elektromos hatótáv maximalizálását. A tanulmány egy feltöltéssel körülbelül 400 kilométer megtételére képes, de mire megjelenik 2020-ban a sorozatgyártású verzió, ez még tovább növekedhet, akár 600 km-re. A teljesítményre sem lehet panasz: az elektromotor 170 lóerőt tesz lehívhatóvá. A kompakt külső méretek ellenére a gyáriak a Passatéhoz hasonló utasteret ígérnek.

Kommentek