Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Impresszum

Autó Pult

Online autós magazin

Lapigazgató (Managing Director)

Szabó Péter – peter.szabo [@] autopult.hu

Szabó Péter - lapigazgató

Néhány szóban:  az A5.hu-nál töltött néhány évem, és a Motor-Pressés (Autópiac) időszakom tapasztalatából kiindulva rájöttem, hogy indokolatlanul nagy a szubjektivitás a magyarországi autós újságírás piacán. Erre megoldásként született az Autó Pult, melynek rendszere mérésekkel és szigorú tesztelési előírásokkal biztosítja a tesztelő szubjektív véleményének alátámasztását, vagy éppen megcáfolását. Ezzel pedig fontos vásárlási döntésekben segíthetünk, és egyúttal remélem, hogy kellemes perceket is okozhatunk Önnek, kedves Olvasó.

 

Főszerkesztő (Editor-in-Chief)

Vajda János – janos.vajda [@] autopult.hu

Vajda János - főszerkesztő

Néhány szóban:  Még az eszemet sem tudtam, amikor már ismertem azt a szót, hogy autó. Sőt, mi az, hogy ’pusztán’ ismertem?! – szinte az összes típust fejből vágtam. Már korán nyilvánvalóvá vált, hogy ezen a téren szeretnék elhelyezkedni, úgyhogy tanulmányaimat is ebbe az irányba folytattam: a Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedésmérnöki Karát választottam. Időközben az A5.hu-nál megkezdtem újságírói pályafutásomat, ahol néhány kellemes és tanulságos év eltöltése után, immár komoly tapasztalattal a hátam mögött egyre többet morfondíroztam azon, hogy miként lehetne ezt a szakmát hazánkban valóban objektíven és jobb minőségben végezni. Egy Péterrel folytatott tartalmas beszélgetés során aztán gyorsan megállapítottuk, hogy gyakorlatilag egyazon cél lebeg szemünk előtt, úgyhogy együttes erővel, időnket és energiánkat nem kímélve megálmodtuk a koncepciót. Megálmodtuk az objektivitáshoz elengedhetetlen normaméréseket, a tesztelési rendszert, az Autó Pult felépítését, illetve nem utolsósorban a követendő szemléletet. Mindezt pedig programozói hátterünkkel igyekeztünk esztétikussá és átláthatóvá „csomagoltatni” annak érdekében, hogy Olvasóink a részletes, pontos és igényes tájékoztatottság mellett minél nagyobb élményre tehessenek szert. Nos, én ezúton kívánok Önöknek jó szórakozást, valamint tájékozódást az Autó Pult oldalain; remélem, hogy sok-sok érdekes információval gazdagodnak, és visszatérnek máskor is!

 

 

Csizsek Ádám (szerkesztő, újságíró) – adam.csizsek [@] autopult.hu

Szabó Péter - lapigazgató

Néhány szóban:  Már az első, vidám lendülettel elgurított Matchbox óta érzem, hogy az autók, a technika és közlekedés megszállottja vagyok. Épp ezért tanulmányaim is ilyen irányú ösvényen haladnak a BME autómérnök képzésének formájában. Nem is meglepő tehát, hogy a négykerekűek adta élmény és öröm mellett a lemezek alatt megbúvó számtalan alkatrész lelkivilága is érdeklődésem középpontjában áll. Célom, hogy a kedves Olvasónak minél élvezetesebb formában mutassam be a technika finomságainak, valamint a vezetés feledhetetlen élményének harmonikus egyvelegét, szigorúan objektív szempontok szerint, professzionális mérési rendszerünk segítségével.

 

Simon Sára (a Hölgy rovat szerzője) – autopult [@] autopult.hu

Szabó Péter - lapigazgató

Néhány szóban: Már kislányként is szívesen játszottam kisautókkal, de az autózás iránti olthatatlan szeretetem az édesapámtól ered.  Autószerelő műhelye számomra varázsdoboz volt, melyben titkok lapultak, a négykerekűek izgalmas világa, ahol a benzingőz és a kipufogószag egy életre megragadott. Mindig érdekeltek az autós újságok.  Kezdetben az apukám példányait nézegettem, később viszont magam is egyre gyakrabban kerestem ilyen témájú írásokat. Pályaválasztásom a médiatudomány felé irányított, a Károli Gáspár Református Egyetemen lehetőségem nyílt az elmélet mellett a gyakorlati készségeket is elsajátítani az újságírás területén. A Hölgyrovat szerzőjeként, szenvedélyes vezetőként, szeretném az autózás női oldalát megismertetni kedves Olvasóinkkal, női szemmel impressziókat adni egy-egy típusról. Célom megmutatni, hogy a praktikum és az esztétikum legalább olyan fontos egy autónál, mint a technikai paraméterek. Ennek jegyében kívánok tartalmas szórakozást, élvezetes böngészést a női megérzésekkel fűszerezett cikkekhez!

 

Kenéz Tibor (szerkesztő, újságíró) – tibor.kenez [@] autopult.hu

Néhány szóban:  Úgy gondolom, egyértelmű minden kedves Olvasó számára, hogy kollégáimhoz hasonlóan én is zsenge gyermekkorom óta nézek hatalmas ámulattal minden négykerekűre. Az én történetem inkább azért érdekes, mert bár szenvedélyem az autózás, mégis a családi hagyományként űzött jogi pályát választottam. Jelenleg is az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának joghallgatòja vagyok. Egyre jobban gyötört azonban a vágy, hogy mégis, valahogy mélyebben belekerüljek az autózás színes világába. Így megpróbáltam minden adandó lehetőséget kihasználni, míg eljutottam odáig, ahol most tartok. Szerencsésnek érzem magam, mert a sors mégis úgy hozta, hogy kipróbálhatom magam abban a szakmában is, amely szívemhez oly közel áll: az autós újságírásban. Remélem, tevékenységemmel kellemes időtöltést és kellően bőséges tájékoztatást tudok majd nyújtani Önöknek.

 

Technikai és formaterv csoport:

Osztronkovics Balázs (Hydrocephalic)

Pozsgai András (Tboy)

Tárhelyszolgáltatónk

XetHost

Elérhetőség, kérdések, észrevételek:

autopult [@] autopult.hu

 

Az Autó Pult online magazin üzemeltetésért és tartalomszolgáltatásért felel:

Név: Transpult Szolgáltató Kft.
Székhely: 1095 Budapest, Ipar u. 2/B. 612.
Adószám: 24868820-2-43
Cégjegyzékszám: 01-09-186783
 

{jcomments off}

Kommentek