Veterán

Érintetlen legenda – eladó egy gyári állapotú BMW M1 (videó)

Nyomtatás

Vannak híres négykerekűek, és vannak igazi legendák. Azt hiszem nem kétséges, hogy a BMW M1 utóbbiak közé tartozik, és mint ilyen, a vezetés szerelmesei számára igazi álom a birtoklása. Egy szerencsés – és gazdag – tásunknak most megadathat, hogy beállítsa a garázsába az egyik legszebb példányt az autóból, ami annak ellenére is kifogástalan állapotban van, hogy 1981-es legyártása óta egyáltalán nem újították fel.

Módosítás dátuma: 2018. május 17. csütörtök, 11:24

Félszázados – 50 éves lett a legendás Opel GT

Nyomtatás

„Csak repülni szebb…“ – vágyakat és érzelmeket beindító szavak! Ahogy bevonult e szlogen a reklámtörténetbe, ugyanúgy vált klasszikussá a tárgya, a futószalagról ötven éve legördülő első Opel GT – az ellenállhatatlan vonzerejű, telivér sportkupé. Az akkori éppúgy, mint a mai, igazi álomautóként lett az autótörténet mérföldköve. A jubileumi év nyitányaként az Opel GT május elején részt vesz a Bodensee-Klassik veteránralin, de az elkövetkező hónapokban további rendezvényeken is élőben láthatják rajongói.

Módosítás dátuma: 2018. április 11. szerda, 17:56

Nem mai csirke – 70 éves a Citroën Kacsa

Nyomtatás

Kevés nála bájosabb és szerethetőbb modell van az autótörténelemben, pedig immár hetven éve velünk van: jeles évfordulót ünnepel a 2CV, vagyis ismertebb nevén a Kacsa. Nem csak ezért bonthat pezsgőt jelképesen a Citroën, ugyanis egy másik karakteres modell, a Mehari is jubilál: idén ötven esztendős.

Módosítás dátuma: 2018. február 13. kedd, 08:08

Új részleggel veszi szárnyai alá klasszikusait a Fiat és az Alfa Romeo

Nyomtatás

Egyre több autógyártó dönt úgy, hogy hivatalos keretek között kezdi el gondját viselni legendáinak. Az egyik legjobb példa erre a Jaguar Land Rover csoport, amelynek Classic részlege már hosszú évek óta végez csodálatos munkát – ezt pedig mai hírünk is alátámasztja. Ezúttal a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) döntött úgy, hogy egy külön divíziót alkot meg klasszikus modelljeinek karbantartására.

Módosítás dátuma: 2018. február 09. péntek, 12:49

Folytatódik a Jaguar sorozata – ezúttal 25 D-type készül újonnan

Nyomtatás

A Jaguar már régóta foglalkozik igazi klasszikusok gyári restaurálásával, sőt, az sem idegen a Classic részlegtől, hogy egy korábbi legendás négykerekűt a nulláról építsenek meg, mintegy új autóként létrehozva azt. Ezen dolgoznak jelenleg is, ugyanis a legendás D-type 62 év után újra gyártásba került az angolok Coventryben található szentélyében.

Módosítás dátuma: 2018. február 09. péntek, 11:12

Kincsesbánya – két igazi ritkaság került elő egy elhagyott garázsból

Nyomtatás

Egyre többször hallani olyan esetekről, amikor egy évtizedek óta érintetlen garázsban elképesztő ritkaságokat – természetesen autókról beszélünk – talál néhány szerencsés örökös vagy bárki más. Legutóbb két igazi veterán bukkant fel egy 1991 óta magára hagyott épületben: egy 1966-os Ferrari 275 GTB és egy 1967-es Shelby 427 Cobra – mondanunk sem kell, szívesen lennénk azok helyében, akik most fedezték fel, hogy két ilyen csodát birtokolnak.

Módosítás dátuma: 2018. február 08. csütörtök, 14:31

Biztos befektetés: 70. évfordulójára V8-cal tér vissza az ős Defender!

Nyomtatás

Bár a Land Rover még 2016-ban, vagyis több, mint egy éve befejezte a hosszú évtizedekig készített Defender szériagyártását, a brit vállalat azt nem mondta, hogy a jó öreg Defender nem térhet vissza egy-egy limitált széria erejéig.

Azt kapta ez a Porsche, amit megérdemelt

Nyomtatás

Az autóipar legfurcsább történetei közé tartoznak az elfeledett istállókban talált dollármilliós értékű veteránok kalandjai. Ami hazánkból nézve jóformán elképzelhetetlen, az a jelek szerint külföldön továbbra is a valóság részét képezi. Ezúttal egy hagyatékok felderítésére szakosodott TV műsor stábja döntötte be az egyik rég elfeledett istálló kapuját, a leülepedő porban pedig egy ikonikus sziluettre lettek figyelmesek.

Íme, a hatmilliárd forintos Aston Martin

Nyomtatás

A minden idők legdrágább brit autója kategóriának új éllovasa van: a legelsőnek készült Aston Matin DBR1 versenyautó árverésén elképesztő 22,55 millió dollárnál, azaz jóformán kereken hatmilliárd forintnál csapott le a kalapács.

Ez a Mercedes-Benz lett Pebble Beach szépe

Nyomtatás

A múlt hétvége nálunk a nemzeti ünnep okán volt hangos, de az autós világban is kiemelt fontosságú esemény zajlott: a Pebble Beach Concours d’Elegance. Az év legfontosabb veterán seregszemléjére hagyományosan a kaliforniai partoknál került sor, és ezúttal is dollármilliók cseréltek gazdát – sokszor egy-egy autóért.

50. születésnapját ünnepli a Wankel-motoros Mazda Cosmo

Nyomtatás

Fontos pillanat volt az autózás történetében, amikor pontosan 50 éve a Mazda bemutatta a Wankel-motoros Mazda Cosmo Sport modellt. A stílusos kétüléses forgótárcsás motorja egyedi technikai finomságként kísérte végig a japán márkát egészen 2012-ig.

1. oldal / 22