Ajándék autóőrülteknek – itt a LEGO Caterham

Nyomtatás

Az autózás szerelmeseinek világához legalább annyira hozzátartoznak a tetszetős és fantáziadús ajándéktárgyak, modellek, makettek mint a benzin, a fékbetét és a csapatás öröme. A klasszikus modellautókkal szemben ezúttal egy igazán különleges, akár gyermekek, akár felnőttek számára alkalmas ajándék érkezését üdvözölhetjük: otthonunkban immáron akár LEGO építőkockákból is konstruálhatunk Caterham sportautót.

Ráadásul igazán tetszetős játékról, tárgyról van szó, hiszen a LEGO csomagban egy nyitható motorháztetejű 620R típus lapul. Noha a LEGO alapvetően a gyerekeknek szánt logikát és minden egyebet fejlesztő játék, a felnőttek is gyakran lelik benne örömüket, kis túlzással a Caterham csomag megvásárlásával egy kis rutinra lehet szert tenni a valós méretű, igazi autó összeszerelésének előszobájaként.

A Caterham 620R kit összesen 770 darabból áll, ami inkább azt jelenti, hogy a LEGO által már bemutatott, 1167 darabos Volkswagen Beetle vagy a 2704 darabos Porsche 911 GT3 RS csomagjához képest egy könnyedebb, egyszerűbb feladat a brit sportautót elkészíteni. Ez azonban mit sem csorbít a kíváncsi tekinteteket magával ragadó sárga színű játékautóra, amely egészen részletesre sikerült, kezdve a kipufogó megoldásától egészen a lámpákig, ülésekig, motorig.

Ugyanis a motorburkolat eltávolítható, így alkalomadtán vethetünk egy-egy pillantást a 620R-t hajtó erőforrásra is, emellett pedig a csomagtér fele is nyitható, a kormány pedig elforgatható. A komplett autó 28 centiméter hosszú, 14 cm széles és 10 cm magas, tehát az összerakást követően akár a vitrin vagy könyvespolc díszévé is válhat a LEGO és az építőmester remekműve, főleg, hogy a készlet egy kifejezetten erre való állványt is tartalmaz.

A Caterham 620R a LEGO termékcsoportjai közül az Ideas széria égisze alatt kerül majd értékesítésre. Ez egy olyan kategória, amely a rajongóktól beérkező ötletek közül a legjobbakat bocsátja kereskedelmi forgalomba. A sportautó esetében könnyedén összegyűlt a szükséges 10.000 támogató, illetve a Caterham is rábólintott a termékre, érthető módon, hiszen így a játékgyáros az ő hírnevüket is öregbíti majd. A Caterham 620R LEGO modell 25.000 Ft körüli áron kerül az üzeletek polcaira.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark