Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Még nincs egy hete, hogy az Alfa Romeo bejelentette, a Sauber oldalán visszatér a Forma-1-be. A száguldó cirkuszban hatalmas múlttal rendelkező gyártó ráadásul nem egyszerű szponzorként száll be a játékba, ugyanis a szakmai háttér biztosításában is részt vesznek majd az olaszok. A hétvégén pedig máris megosztottak velünk néhány részletet, sőt, már azt is megmutatták, amire sokan kíváncsiak voltak – leleplezték versenyautójuk színösszeállítását és mintázatát.

33 év után újra ott lesz az Alfa emblémája - galériaA nagyszabású rendezvényen a csapat jövő évi pilótapárosát is bemutatták: a már évek óta a Sauber szolgálatában lévő Marcus Ericsson mellé a Formula 2 tavalyi bajnoka, Charles Leclerc ül majd be. A fiatalember autóba ültetése nem meglepő húzás, hiszen az Alfa Romeóval szoros kapcsolatban lévő Ferrari növendéke, és az előző években már a Saubernél, és korábban a Haas-nál is tesztelte Forma-1-es autókat. Leclerc helyét, mint tesztpilóta Antonio Giovanizzi veszi át, aki szintén a Ferrari felfedezettje, és már tesztelt is az olaszoknál – illetve akárcsak Leclerc, a Haas-nál is.

Ahogyan már említettem, a csapat autójának mintázatát is felfedték a rendezvényen: ahogyan arra számítani lehetett, a bordó szín megjelenik majd a versenygépen, de továbbra is a fehérrel találkozhatunk majd a legnagyobb felületen – a Sauber autóira eddig jellemző kék árnyalat csak két vékony csíkon köszön vissza. Alfa Romeo emblémákból sem lesz hiány, hiszen oldalt több helyen, és az autó orrkúpján is látható lesz az olaszok logója. Mindezt még a korábbi versenyautót átfestve mutatták be, így az új aerodinamikai elemek még hozhatnak némi változást, illetve jó eséllyel még szponzorok logói is felkerülnek a versenyautóra.

A Saubernek egyébként jól jön a segítség, ugyanis az elmúlt években nem igazán találták meg a helyes utat, ám az Alfa Romeóval karöltve azt remélik, hogy ismét visszatérhetnek a mezőny első felébe. Mi pedig csak szurkolni tudunk nekik, ugyanis a legendás márka visszatérése és a látványos versenyautók párosa csak jó hatással lehet a száguldó cirkuszra.

Kommentek