Éjszaka a múzeumban – parádés kisfilmben mutatja be történelmét a Škoda

Nyomtatás

Bizonyára sokan emlékeznek a több epizódot is megélt ’Éjszaka a múzeumban’ című filmre. A jópofa történet a Škoda marketingeseit is megihlette: a gyáriak múzeumában maga Laurin és Klement, a márka megalapítói kelnek életre, hogy egy izgalmas hajszán keresztül mutassák be az általuk megalapított vállalat történetét, egészen a kétkerekűektől a ma ismert autókig.

A készítők minden dicséretet megérdemelnek, hiszen nem csak az ötlet volt kifejezetten jó, hanem a megvalósítás is parádésra sikerült. Az első műhelyüket mintázó makettben életre kelő kis figurák először futva, majd két, aztán négy keréken hajszolják egymást, miközben a márka leghíresebb modelljeit hajtják meg. A vizuális bemutató mellett a narrátor a Škoda szárnyas nyíl emblémájának történetét is elmeséli, és egyéb érdekességeket is kiemel – angolosok előnyben.

Annyit azért röviden érdemes leírni, hogy Václav Laurin és Václav Klement – a nevek ismerősek lehetnek a Škoda modelljeinek csúcsváltozatairól – először kétkerekűekkel kezdték pályafutásukat, méghozzá Slavia néven. Később aztán Laurin & Klement néven mutatták be első autójukat, hogy aztán nem sokkal ezután bevezessék a Škoda márkanevet, aminek logóját az indiánok ihlették, hogy aztán rengeteg fejlesztés után eljusson mai formájáig, ami egy szárnyas nyilat ábrázol, és a zöld színt használja.

A két aprócska figura az utolsó körben egy Kodiaq, és egy első generációs Octavia RS volánja mögött vív ádáz csatát a márka jövőjét előrevetítő koncepcióautó, a Vison E környékén. A versengés végül persze jópofa véget ér, és természetesen a rengeteg farolgatás sem volt hiába, az éjjeliőr nagy meglepetésére. A gyáriak marketingesei tehát hatalmas dicséretet érdemelnek, a rövid kisfilmet pedig még azoknak is szeretettel ajánljuk, akik nem a márka rajongói – cikkünk alján megtalálják.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark