Tesztek

Hyundai Tucson vs Kia Sportage - Mindenest a mindennapokra

Nyomtatás

A kompakt SUV-k korát éljük, ez nem vitás, hiszen soha nem volt ennyire népszerű a szegmens, mint napjainkban. Épp ezért szinte minden gyártó igyekszik ajánlani valamit a vásárlóknak, eltérő stílusban és eltérő képességekkel. Ezúttal két nagyon különböző, de egy konszernhez tartozó koreai kompakt hobbiterepes járt szerkesztőségünk garázsában, hogy megvizsgáljuk, mit érdemes választani a józan felszereltség és induló dízel, valamint csúcsfelszereltség és csúcsdízel párosából.

Módosítás dátuma: 2016. szeptember 19. hétfő, 10:55

MINI Clubman All4 (2016) menetpróba - Maximális tapadással

Nyomtatás

A MINI modelleket népszerűsítő nemzetközi roadshow, a MINI Experience Drive a múlt héten hazánkba is ellátogatott, a márka rajongói pedig több helyszínen találkozhattak a különleges MINI-hangulatú kamionnal, amiben egy úgynevezett ’lounge’-ot alakítottak ki a gyáriak. Ez még önmagában nem lett volna elég ahhoz, hogy az importőr egy megfelelően nívós sajtórendezvényt építhessen az esemény köré, de egy új modell bemutatójával összevonva már mindenképp megért egy látogatást.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 09:06

Alfa Romeo Giulia menetpróba - „Az érzelmek mechanizmusa”

Nyomtatás

„La meccanica delle emozioni” – így szól az Alfa Romeo új szlogenje, melyet közvetlenül a felfrissített márkajel alatt olvashatunk, és magyar fordítását a cikk címében olvashatják. A lendület érthető, hiszen az olaszok egy igencsak nehéz időszak után próbálnak talpra állni, sőt, rögtön a prémium kategóriába katapultálnák magukat. A nagy megújulás első üdvöskéje pedig a régóta várt Giulia, melyet végre mi is kipróbálhattunk.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 09:05

Toyota Prius (2016) teszt - Padlógázas szomjoltás

Nyomtatás

Ki hitte volna, hogy egy megmosolyogtató külsejű, parányi kis elektromotorral felszerelt benzines autó ekkora lavinát indít meg? Pedig az 1997-ben piacra dobott első Prius, majd folyamatosan fejlődő utódai a világ legnagyobb autógyártójává tették a Toyotát, és utat nyitottak az elektromos autózás fejlődésének. Most viszont itt a negyedik generáció, amely elődei alapelvét alkalmazza. Vajon elegendő-e ez sokat fejlődött, zöldrendszámos-konnektoros világunkba?

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 09:05

BMW X6 M50d (2016) teszt - Ellentmondás

Nyomtatás

Tíz éve még ilyen autó nem létezhetett volna. Már azonban a technológiai fejlődés lehetővé tette: magabiztosságot sugárzó nagy SUV egy kupé vonalaival, 381 lóerővel, ám mégis hatékony, háromliteres dízelmotorral. Mindezt sportos, már-már karikatúraszerűen túlzó kiegészítők teszik kerekké, és Lamborghini-nek is becsületére váló kerekek próbálják úton tartani. Egy hihetetlen technikai vívmány. De kinek van erre mind szüksége?

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 09:04

Renault Twingo 0.9 TCe teszt - Más utakon törpösködik

Nyomtatás

A kisautók két dologról szólnak: a méretükből fakadó praktikumról és a vidámságról. Amikor első ízben hallani lehetett arról, hogy a Renault a miniautója esetében visszatér a múltban oly gyakran alkalmazott farmotor, hátsókerékhajtás felépítéshez, a vidámságfaktor már látatlanban megsokszorozódott, ahogy a nagyfelületű, elhúzható vászontető ugyancsak az élményfaktorra gyúr – a franciák legkisebb, de legtartalmasabb modellje érkezett hozzánk.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 09:03

Opel Zafira (2016) menetpróba - Csatlakozott

Nyomtatás

Egy modellfrissítés célja természetesen mindig az, hogy az adott típus kisebb hibáit kijavítva – melyekkel kapcsoltban néha olyan érzésünk lehet, hogy nem véletlenül kerültek bele az autóba –, és a legfrissebb formanyelvhez igazítva, még jó pár évig kívánatossá tegye a négykerekűt. A technológia villámgyors fejlődésével persze a modernebb megoldások megjelenésével is együtt jár a ráncfelvarrás, az Opel Zafira megújítása esetében pedig talán ez utóbbi volt a fontosabb szempont a mérnökök munkája során.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 09:03

Opel Astra ST 1.6 Turbo teszt - Tökéletes (meglepetés)autó

Nyomtatás

Alig több mint fél éve, hogy bemutatkozott, de a vadonatúj Opel Astra kvalitásait már rengetegszer megénekeltük, köszönhetően a magyarországi importőr szorgosságának: az Opel hazánkban olyan bőségesen méri a tesztautókat, hogy azt bárki megirigyelhetné, és a hivatalos bemutató után alig néhány héttel rendszerint megérkeznek hozzánk az első tesztautók.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 09:03

Peugeot 2008 (2016) menetpróba - Fickósabban

Nyomtatás

A Peugeot 2008 még a kis crossoverek szegmensének bimbózásakor lépett be a piacra, családbarát, ám költséghatékony alternatívát nyújtva különösen divatos felépítéssel. Azóta viszont eltelt három év, és a konkurensek száma alaposan megszaporodott. A volán mögé ülve megvizsgáltuk, hogy ráncfelvarrásával hogyan kívánja felvenni a kesztyűt az oroszlános modell.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 09:02

Volvo XC90 T8 AWD (2016) teszt - Elektromos csúcstámadás

Nyomtatás

Ne ringassuk magunkat álomképekbe: a prémium autók piacán, és azon belül is az SUV-k szegmensében a konnektoros hibridek nem elsősorban a hatékonysággal kívánnak hódítani. Noha utóbbi sem elhanyagolható szempont, a modern technológia, a villanyos suhanás – ami egyelőre elég nagy kiváltságnak számít – vagy éppen az impozáns teljesítmény és a luxus az, ami leginkább vonzza a vásárlókat, a zöld rendszámmal járó könnyebbségekről nem is beszélve. A lemezek alatt található technikák komplexitásai és képességei azonban egyszerűen lenyűgözőek, amit a Volvo XC90 T8-as csúcsverziója is bizonyított.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 09:02

MINI Cooper Cabrio (2016) teszt - A kabriózás esszenciája

Nyomtatás

Szeretem a nyarat, még akkor is, amikor a hűvös házból kilépve úgy érzem, hogy már az ajtóban elolvadok. Persze nem mindig kellemes ez az érzés, főleg, ha már nincs olyan ruhadarab, amitől a józan ész határain belül megszabadulhatnánk. Ennél talán már csak az rosszabb, amikor az autóban szaunákat megszégyenítő hőség fogad minket. Legutóbbi tesztautómba azonban még ilyen körülmények között is szívesen ültem be, ugyanis pár pillanattal később már szabadon élvezhettem a frissítő szellő simogatását az arcomon – hadd mutassam be Önöknek a vadonatúj MINI Cooper Cabriót!

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 09:01

8. oldal / 107