2018. Április 26., Csütörtök

Frissitve:06:32:31

Tesztek

Hyundai Ioniq plug-in teszt – Kiütéses győzelem?

Nyomtatás

A Hyundai az elmúlt években kivétel nélkül kiváló érzékkel álmodta meg új modelljeit, komoly mértékben megerősítve a koreai márka piaci megítélését és szereplését. És a gyártó természetesen a trendekkel is tartja a lépést, így nem meglepő, hogy több elektromos illetve hibrid típussal előrukkolt. A legnagyobb durranásnak az Ioniq család tekinthető, ami tavaly márciusban, a Genfi Autószalonon debütált, rögtön 3 kivitelben: a palettán megtalálható egy ‘sima’ hibrid, egy konnektoros hibrid és egy tisztán elektromos Ioniq.

Módosítás dátuma: 2017. november 22. szerda, 15:11

BMW X3 (2017) menetpróba – Nem a méret a lényeg, avagy inkább X3, mint X5

Nyomtatás

A BMW idén júniusban bejelentette az óriási népszerűségnek örvendő X3 harmadik generációját, amely elődjéhez hasonlóan tökéletesen betölti a ‘mindentudó autó’ szerepkörét, ráadásul az egyébként kiváló előző szériánál jobb és modernebb lett. Ennyi információ már önmagában is elegendő a boldogsághoz, hiszen az elmúlt évek során bebizonyosodott, hogy a közepes méretű SUV kategória képviselői ideális kompromisszumot jelentenek, egy nagyon sok tengelyes mátrixban nézve alapvetően a legjobb autóknak számítanak - akkor is, ha prémium, és akkor is, ha nem prémium típusokról beszélünk.

Módosítás dátuma: 2017. november 20. hétfő, 17:59

Volkswagen Golf 2.0 TDI DSG (2017) teszt – Dízelbotrány

Nyomtatás

Botrányosan jó ez a dízel” – a Volkswagen kapcsán sokat hallott kifejezés így új értelmet lel. Megújult, felfrissült formában teszteltük a kompakt kategória egyik, ha nem a legjobb képviselőjét, nem akármilyen eredményre jutva: ez a Golf a legjobb autó, amit nem szabad megvenni.

Módosítás dátuma: 2017. november 20. hétfő, 18:05

Hyundai i30 kombi 1.4 T-GDi teszt – Kombinálva

Nyomtatás

A kategóriák folyamatos tágulásának hála manapság már bátran nevezhetünk egy kompaktot is családi autónak – ráadásul a megnövekedett külső méretek mellett a gyártók egyre jobb helykihasználással dolgoznak. Persze vannak famíliák, akik ilyen vagy olyan indokból mégis több helyre vágynak: nekik sem kell már elhagyniuk a C-szegmenst, ugyanis a prémiumokon innen már szinte minden modell rendelkezik kombi verzióval, ami már valóban képes kiszolgálni egy átlagos család összes igényét. Erre kiváló példa a Hyundai i30 puttonyos változata is, amely nemrég szerkesztőségünk garázsában járt.

Módosítás dátuma: 2017. november 20. hétfő, 18:04

Toyota Yaris 1.5 Dual VVT-iE teszt - Az ígéret szép szó

Nyomtatás

A gyártók kínálatából egyre csak jobban és jobban kikopó szívómotorokat manapság már, mint a letűnt korok megmaradt szobrait ünnepeljük, már ha valóban érdemes rá az erőforrás, hiszen színt és életet visznek abba a világba, amelyben minden sterilebbé vagy éppen bonyultabbá válik. A Toyota a világ leggazdagabb autóóriásaként megteheti, hogy szembe menjenk a trendekkel, és meg is tesz: az alaposan felfrissített Yarisba új fejlesztésű, másfél literes szívó benzinmotort tett – lássuk, milyen produkcióra képes a japánok kisautója ebben a felállásban!

Módosítás dátuma: 2017. november 20. hétfő, 18:04

Volkswagen Arteon 2.0 TDI DSG teszt – Prémiumvadász

Nyomtatás

Képzeljenek el egy Volkswagent, ami nem (csak) letisztult stílusával, kiváló minőségével és ergonómiájával, megbízhatóságával vagy éppen műszaki megoldásaival hódít. Nem egyszerű, ugye? Ezeken kívül ugyanis legfeljebb az érzelmes formák maradtak, amelyek sosem tartoztak a márka nagy erősségei közé. Erre nemrég bemutatták az Arteont, ami gyakorlatilag mindenkibe belefojtotta a szót – ez az autó járt nemrég szerkesztőségünk garázsában.

Módosítás dátuma: 2017. november 20. hétfő, 18:03

BMW 230i Cabrio (2017) teszt – Ősszel tavaszodik

Nyomtatás

Enyhe ráncfelvarrást kapott a BMW 2-es kabriója, amely éppen tökéletes alkalmat biztosított arra, hogy elkérjük a kulcsait – végtére is a nyitott autózásra lehetetlen nemet mondani. Vagy mégis? Jól hangzó ígéretekből akadt szépen: a 230i személyében az egyik legkedvezőbb élménykabrióval van dolgunk, amely mégsem olcsó, cserében sokat tud. De mennyire is?

Módosítás dátuma: 2017. november 20. hétfő, 18:02

Seat Ibiza vs. Ford Fiesta összehasonlító teszt (2017) – Mások

Nyomtatás

Érdekes megfigyelni, hogy egy-egy kategórián belül mennyire más értékrend szerint fejlesztenek a gyártók. Kiváltképp igaz lehet ez a kisautók szegmensére, ahol a divatmodellektől a kisebb kompromisszumokkal akár családi használatra is alkalmas autókig mindenféle típust megtalálhatunk, még ha mindegyikükben van is valami közös. Jó példa lehet erre két tesztautónk, az új Ford Fiesta és a szintén nemrég bemutatkozott Seat Ibiza is – és hogy miért, az tesztünkből kiderül.

Ford Fiesta vs. Seat Ibiza összehasonlító teszt (2017) – Mások

Nyomtatás

Érdekes megfigyelni, hogy egy-egy kategórián belül mennyire más értékrend szerint fejlesztenek a gyártók. Kiváltképp igaz lehet ez a kisautók szegmensére, ahol a divatmodellektől a kisebb kompromisszumokkal akár családi használatra is alkalmas autókig mindenféle típust megtalálhatunk, még ha mindegyikükben van is valami közös. Jó példa lehet erre két tesztautónk, az új Ford Fiesta és a szintén nemrég bemutatkozott Seat Ibiza is – és hogy miért, az tesztünkből kiderül.

Módosítás dátuma: 2017. december 12. kedd, 18:23

Volkswagen Crafter 2.0 TDI 4MOTION (2017) teszt – Az áruszállítás végletei

Nyomtatás

A Volkswagen Crafter új generációja erőteljesen nyit a jövő felé: felülre szerelt tolatókamerájával segíti az utánfutóval történő tolatást, ha akadályba ütköznénk, magától lefékez, sőt, bizonyos fokig a kormányzás feladatát is átveszi tőlünk. Az összkerékhajtású, mindennel felszerelt tesztautó persze csak az egyik véglet. De mi a másik?

Módosítás dátuma: 2017. november 20. hétfő, 18:00

BMW 750Ld xDrive teszt – Elnöki dízelmozdony

Nyomtatás

A BMW 750Ld xDrive modellmegjelölés hallatán már látatlanban is elkezdenek pörögni képzeletünkben a súlyos tízmilliók, különösen akkor, ha még a BMW-nél sokat sejtető ‘Individual’ szócskát is hozzávesszük az egyenlethez. Először is, próbáljuk meg gyorsan értelmezni a bajorok nómenklatúráját. A 7-es szám a gyártó zászlóshajójára, vagyis a 7-es sorozatra, az 50-es szám a motor teljesítményére, az L betű a hosszított, tehát extra luxussal megáldott karosszériára, a ‘d’ betű a gázolajos üzemre, az xDrive jelzés az összkerékhajtásra utal.

Módosítás dátuma: 2017. október 30. hétfő, 17:35

8. oldal / 127