Tesztek

Opel Astra Sports Tourer 1.6 BiTurbo CDTi (2016) teszt - Odapakol

Nyomtatás

Az Opel Astra legújabb, 'K' generációja sokat ígért, az ötajtós verzió tesztjei alapján pedig már megállapíthattuk: sokat is nyújt. A modell legnagyobb Achilles-sarkát az átlagosnál kisebb csomagtartó adta, ezt a hiányosságot azonban az eleganciára hangolt kombi változat pótolhatja. Ráadásul a Sports Tourer a vadonatúj kétturbós 1,6-os hajtáslánccal érkezett hozzánk, kettős apropót szolgáltatva tesztünknek.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 09:01

Mercedes-Benz E 220d teszt (2016) - A technológia csúcsa

Nyomtatás

A legjobbat, vagy semmit”, szól a Mercedes-Benz szlogenje, ami a vadonatúj E-osztály kapcsán maximálisan értelmet nyer. A Csillagos prémiumgyártó ugyanis olyan magas kvalitásokkal felruházott autóval rukkolt elő, ami talán minden várakozást felülmúlt, márpedig egy új generációs E-osztállyal szemben, amely talán a Mercedes-Benz legfontosabb modellje és a legjobban képviseli a márka filozófiáját, igencsak magas elvárásokat támaszt a világ. Volt miből építkezni, hiszen a modellsorozat 60 éve koptatja az utakat, és az aktuális generáció konkrétan a tizedik felvonás.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 09:00

BMW M2 menetpróba - Beteljesült ÁloM

Nyomtatás

Kitörő örömmel és nagy büszkeséggel fogadtam a BMW importőrétől az M2 nemzetközi bemutatójára szóló meghívást. Nem csak azért, mert a sportautók szerelmeseként az idei évben az összes négykerekű közül a BMW M2 kipróbálásának a lehetőségét vártam leginkább , hanem azért is, mert Magyarország ad otthont a nívós nemzetközi bemutatónak, ami azt jelenti, hogy a világ 32 országából 300 újságíró érkezett illetve érkezik Magyarországra, hogy a Hungaroring aszfaltcsíkján, valamint a pálya körül közúton is kipróbálhassa a bajorok büszkeségét, amelyről már elöljáróban elmondhatom, hogy maximálisan beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 09:00

Subaru Levorg 1.6 GT-S teszt - Érzelem csomag Japánból

Nyomtatás

Életérzés – talán ez a legjobb kifejezés arra, milyen is egy Subarut birtokolni. A legendás Impreza modellsorozat legfrissebb generációjának kombi verziójaként aposztrofálható Levorg legalább annyira sugározza az egyediség életérzését a motorsportból átszivárgott hangulati elemekkel együtt. Boxermotor, sportos futómű és összkerékhajtás a Fiastyúk égisze alatt – teszten a Subaru Levorg 1.6 GT-S.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 08:59

Peugeot 308 GT SW 2.0 BlueHDi EAT6 teszt - Dízelként az igazi?

Nyomtatás

Hiába tagadnám, egyszer már beláttam: egy sportosnak szánt kompakt esetében sem feltétlenül szentségtörés a dízelmotor és a kombi karosszéria. A Peugeot 308 GT SW esetében pedig hatványozottan így van ez, hiszen a franciák már a benzines verzió esetében sem a dinamizmusra helyezték a legnagyobb hangsúlyt, hanem egy erős, ugyanakkor a hétköznapokban is kényelmes és praktikus autót szerettek volna faragni a sportos kompaktból – ezt pedig egy remek dízelmotor is tudja biztosítani.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 08:59

Nissan e-NV200 Evalia teszt - A néma hétlövetű

Nyomtatás

Az elektromos autózás, noha csak mértéktartóan, de stabilan egyre csak terjed – manapság igyekszenek a gyártók korrekt ajánlatokkal élni, azonban javarészt a személyautók piacán. Nem úgy a Nissan, aki meglátta a fantáziát abban, hogy valamivel nagyobb kapacitást igénylő városi fuvarozásban is volna igény ilyesfajta alternatívára. A Leaf műszaki alapjainak felhasználásával így született meg az e-NV200, amelyet a furgonos kivitel után ezúttal a hét személyre szabott verzió követi.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 08:59

Lexus IS 200t F Sport teszt - Az egyediség ereje

Nyomtatás

A jelszó: egyediség. Gondoljunk csak bele: a mai világban a csapból is az folyik, hogy legyél egyedi, éld a saját életed. Ezt pedig könnyen levetíthetjük az élet minden területére, esetünkben például az autózás világára, de azon belül is a prémium középkategóriára. Utóbbi említésére sokaknak rögtön a német prémiumtrió modelljei ugranak be, pedig van ám rajtuk kívül is választék, méghozzá nem is akármilyen – ennek pedig ékes bizonyítéka a Lexus IS, melyet turbós benzinmotorral teszteltünk.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 08:58

Porsche 718 Boxster menetpróba - Lélekdonor

Nyomtatás

Felfrissült a Porsche Boxster! Hogy mi változott? Kezdhetnénk az új névvel, és a mögötte megbúvó legendával, folytathatnánk a központi rendszeren át a turbófeltötésig. De valójában ennél mélyrehatóbb a módosítás: minden megváltozott. A Boxster ugyanis szívet, vele pedig lelket cserélt. Ez vajon jó dolog? Kerüljenek beljebb, elmondom!

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 08:58

Kia Sportage 1.6 T-GDI GT Line (2016) teszt - Élettel töltelek meg

Nyomtatás

Ki akar manapság unalmasnak, egyhangúnak és szürkének lenni, amikor temérdek lehetőség van arra, hogy a szürkeség tengeréből kiemelkedve nem csak színesebben, de örömtelibben éljünk? Tudni kell nemet mondani a hagyományosra, tudni kell nyitni az újszerűre – talán ez az az irány, amit legjobban kihoz az emberből a Kia kompakt méretű crossovere. A Sportage benzines csúcsváltozata, a GT line vendégeskedett szerkesztőségünk garázsában.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 07:36

Hyundai i20 Active 1.0 TGDI (2016) teszt - Kis szívvel nagyra tör

Nyomtatás

A Hyundai egyszerű, gyors megoldással váltott belépőt a kiskategóriás crossoverek piacára: jól sikerült kisautójukat, az i20-t megemelték, látványosabb kiegészítőkkel ruházták fel, és utalva a többcélú életmódra, hozzátették az Active utónevet. Ám ezzel egy jóval keményebb, pezsgőbb szegmensbe léptek: vajon elég ide a kisautó tudása?

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 07:36

Kia Optima 1.7 CRDI DCT (2016) teszt - Az optimum ereje

Nyomtatás

Bármennyire erős manapság a középkategória, bármennyire igaz a tény, hogy egyre nehezebb fogást találni a szegmensbe érkező újdonságokon, az optimális, arany középutat jelentő megoldások mégsem gyakoriak a széles mezőnyben. A Kia egyszer nálam már kiérdemelte az arany középút jelzőt, s úgy tűnik, immáron egy kategóriával feljebb is neki kell címeznem ezt a díjat – a benzines tesztjét követően nálunk járt az új Kia Optima, józan dízelmotorral és automataváltóval, vagyis ideálisnak mondható összeállításban.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 07:36

9. oldal / 107