Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Nemrégiben egy sportautó még elképzelhetetlen lett volna kézi váltó hiányában, azonban mára a pillanat tört része alatt gangoló automaták már átvették a kapcsolás örömét biztosító szerkezet helyét. Az Aston Martin a Vantage izgalmasabb verziójában azonban visszahozza a régi hagyományt.

A Vantage V8 vezetési élményre jobban kihegyezett S kivitelében a fokozatok váltogatását a Sportshift II 7SP névre hallgató, hétfokozatú, automatizált váltóra bízták. Egy különkiadás keretei közt viszont a vállalkozó kedvűeknek, valamint a sportos hangulatból cseppnyit sem engedő vásárlóknak lehetőségük lesz kézi váltóval is választani a 436 lóerős modellt.

Hiába keressük a kart - a "biztonság kedvéért" automatával is kapható a limitált kiadás

Lehengerlő formák, félelmetes erőfölény - galériaAz SP10 névre keresztelt verziót a centenáriumát ünneplő, patinás brit márka 100 éves jubileumi sorozatának egyik tagjaként készíti el a gyártó. A modellt a GT4 versenyszéria ihlette. A 436 lovas motor persze marad, csupán az automataváltót száműzik, hogy helyét hatfokozatú manuális vehesse át.

A Vantage V8 S így ráadásul kupéként és roadsterként is elérhető lesz, tehát az élmény mindenképp garantált, az exkluzivitást pedig növeli, hogy csakis Európában kerülnek eladásra az ilyen konfigurációban legyártott példányok.

Az SP10 további különlegessége a kerámiaszürke szín (a roadster titánszürke tetőt kap), az első légterelő, a szénszálas diffúzor és a 19 hüvelykes könnyűfém felnik, amelyek mögött feketébe mártott féknyergek harapnak a méretes tárcsákba.

A kabinban a fekete dominál, ám az egyhangúságot a bőr és az Alcantara, valamint az ezüst öltések kombinációja hatékonyan ellensúlyozza, a középkonzol zongoralakk betéte pedig igazán jól áll. A szériafelszereltség között szerepel a 750 wattos prémium audiorendszer, az elektromosan állítható ülések, a navigáció, a tempomat és a Bluetooth kapcsolat. Az árakról nem nyilatkozott a gyártó, de tapasztalatok alapján hazai forgalomba helyezéssel nagyságrendileg 40 millió forintos árcédulára számíthatunk.

Kommentek