2018. Április 24., Kedd

Frissitve:03:45:46

300 lóerővel érkezik az új Renault Mégane R.S.

Nyomtatás

Az előd leköszönésével és az új Mégane érkezésével a Renault erőteljesen dolgozik kompaktjának méltán neves, R.S. sportváltozatán. A modell esetében nem terveznek felpuhulást a gyártónál, az elődnél érettebb, de egyben gyorsabb végeredményre is számíthatunk.

Az alábbi jópofa kisfilmben egyébként rengeteg rajongójának mond köszönetet a Renault Sport csapata, méghozzá rendkívül ötletesen bemutatva a részleg korábbi és jelenlegi modelljeit. A vadonatúj Mégane R.S. a videó legvégén tűnik fel egy lepellel eltakarva, így csupán a látványos LED-es nappali menetfények és a frissített Clio RS-ről ismerős, a Renault Sport logóját mintázó ködlámpák sejlenek fel – de az egész autó rendkívül sportos képet fest majd.

Annyit már biztosan tudunk, hogy az elsőkerékhajtás és a kézi váltó kombinációjához hűek maradnak a franciák, de opcionálisan immár hatfokozatú duplakuplungos automataváltó is kérhető lesz a típushoz. Az új Mégane R.S. teljesen új kétliteres turbómotort kap, amely kereken 300 lóerőt szorít majd ki magából, miközben régimódi elődjénél alacsonyabban, 3000 helyett 2000 környékén elérhető lesz kb. 400 Nm-es csúcsnyomatéka. A 7,5 l/100 km-es vegyes fogyasztás akár másfél literrel is csökkenhet.

A 25 mm-rel alacsonyabb és 28 mm-rel hosszabb új alapok a nagyobb nyomtávval már önmagában ígéretesek a menetdinamika szempontjából, mindezt pedig négykerék-kormányzással is megfejelik majd a franciák. Emellett a lényeg az önsúly alacsonyan tartása lesz, így marad az elsőkerékhajtás, amelynek tapadását önzáró differenciálművel segítik elő a gyáriak. Ezzel pedig az árakat is alacsonyan, jócskán a 10 milliós szint alatt tartják majd.

A lényeg azonban nem ez, hanem a tény, hogy továbbra is a Nordschleife leggyorsabb elsőkerékhajtású autója címére törekednek a fejlesztők.

A részletek még homályosak, de már nem sokáig: az ízelítőből egyértelműen kiderül, hogy még idén bemutatkozik az új Mégane R.S., a premier pedig nagy valószínűséggel szeptemberben lesz, így hamarosan fény derül mindenre.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark