A Mercedes ismét lenyűgöz – íme, az új E-osztály beltere

Nyomtatás

Noha a Mercedes-Benz E-osztály premierje még egy hónapot várat magára, a részletek szép lassan kiszivárognak a németektől. Ezúttal ráadásul hivatalos, gyári forrásból érkezett egy csomag információ az újdonság utasterével, műszerfalával kapcsolatban. Úgy tűnik, hogy az S-, valamint a C-osztály után ismét lenyűgözőt alkottak Stuttgartban.

A 2016-os modellévű csillagos újdonság belsejéről jó minőségű fotók érkeztek, szokatlan módon hivatalos forrásból, amelyeken minden fontosabb részletet megfigyelhetünk – habár eget rengető meglepetés nincs, mégis elismerően csettintünk.

A Mercedes új belső formatervezési és technikai filozófiáját az S-osztály alapozta meg, méghozzá a jellegzetes, két vetített kijelzőből álló műszerpulttal és a lágyan lejtő, elegáns középkonzollal. Emellett az olyan jellegzetes megoldások, mint az ajtókárpitokon megjelenő motívumok, a kerek légbeömlők és a fedélzeti rendszer érintőfelületes vezérlője is visszaköszön ez E-klasse utasterében.

Természetesen többféle felszereltségi szint, temérdek betét és sok-sok bőr közül választhatnak a majdani vásárlók, ráadásul a különféle szintekhez más-más kormánykerék is jár a németeknél.

A fedélzeti rendszer kijelzője alatt már-már megszokott módon húzódik a négy, kör alakú légbefúvó, továbbá a finoman lejtő középkonzolon kapott helyet a klímavezérlő és a kötelező analóg óra is. A műszerfal bal oldalán lévő gombcsoport – ahogy szinte mindenkinél – a vezetői asszisztensek kapcsolására szolgál, s az elektromos kézifék gombja is itt kapott helyet.

Ugyancsak mercedeses szokás, miszerint az elektromos ülés mozgatására szolgáló nyomógombok az ajtókárpiton helyezkednek el, a hűtés-fűtés funkcióval és a míves hangszórókkal együtt.

A technikai részletek közlésekor nem volt bőkezű a német prémium márka, azonban tudva lévő, hogy az új E-osztályban már NFC chip segít az okostelefonnal való csatlakozásban, sőt, mi több, ezzel a módszerrel akár kulcsként is használható lesz a telefon, amennyiben speciális SIM-kártyával rendelkezünk.

Ennél többet egyelőre nem árultak el a Mercedes illetékesei, azonban a további hírekre sem kell majd sokakra várni, hiszen a NAIAS autókiállításon, 2016 januárjában számíthatunk a hivatalos bemutatóra, míg az új E-osztály árusítása már áprilisban megkezdődhet. Az alapot jelentő szedánt nem sokkal később a 'T' jelű kombi verzió követi.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark