Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Fiat Fullback család új változatot kap: a Cross gazdagabb felszereltségével kíván helyt állni a pickup piacon, ugyanolyan arányban fókuszálva a munkára és az aktív pihenésre.

Többcélú csúcsmodell - galériaA pickup modellek nemzetközi piaci az utóbbi négy esztendőben több mint 60 százalékkal nőtt, és egyre inkább kelendők a szabadidő stílusú, alternatív célból vásárolt járművek. Nem véletlenül, ugyanis ez a munkagép kategória, amely a legtöbbet fejlődött az elmúlt évtizedben – igaz, továbbra sem tud kompromisszummentes személyautót kitermelni magából.

Sokoldalút viszont annál inkább, amit a nagy összehasonlítónkban egészen jól teljesítő Fullback Cross is bizonyít. A látványt a feketére fényezett bukókeret, hűtőrács és külső visszapillantó tükrök fokozzák, emellett a kilincsek, a kerékív-toldatok és maguk a 17 colos keréktárcsák is mind matt fekete kivitelt kaptak. Az új, innovatív kialakítású oldalsó fellépők szintén feketék.

A felszereltség is egészen bőséges: széria a bi-xenon fényszóró, a kétzónás automataklíma, a gombnyomásra zárható hátsó differenciálzár, a fűthető, vezetőoldalon elektromos állítható bőrkárpitozású ülések, valamint a 7 colos navigációs rendszer, és hasznos adalék a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, illetve a vontatmány-stabilizáló is.

Ehhez mérhető a bruttó 10,46 millió forintos alapár is, amelyhez viszont már 181 lóerős, 2,4 literes dízelmotor jár, további bő 400 ezer forintért ötsebességes automataváltóval is. Ezzel a Fiat drágább, mint testvérmodellje, a Mitsubishi L200, igaz, stílusosabb is, ráadásul alku tekintetében vélhetően nagyobb a mozgástér. Egyedüli opcióként egyébként a nettó 200 ezer forintos metálfényezést lehet felhozni, minden más viszont megtalálható a fedélzeten, ami elérhető a típushoz.

A Fullback Cross november elejétől elérhető a Fiat Professional márkakereskedéseiben.

Kommentek