Csúszhat az Alfa Romeo nagyobb szedánjának érkezése

Nyomtatás

Az Alfa Romeo hatalmas lendülettel igyekszik berobbanni a prémium szegmensbe, azonban úgy tűnik, hogy ez nem olyan egyszerű feladat. A Giulia és a Stelvio bemutatója után azt reméltük, hogy végre egyenesbe jönnek az olaszok, és bár szó sincs róla, hogy nagyobb problémák lennének, úgy tűnik a korábban beígért felső-középkategóriás szedánjukra többet kell majd várnunk, mint gondoltuk – a hírek szerint ugyanis 2021 előtt nem mutatkozik majd be.

Az Alfa Romeo harmadik teljesen új generációs modellje az Audi A6, az 5-ös BMW és a Mercedes-Benz E-osztály ellen vonult volna harcba, ám úgy tűnik, hogy az olaszok egyelőre inkább kivárnak, méghozzá egészen 2021-ig. Így szinte biztos, hogy csak a Giulia és a Stelvio frissítésének bemutatása után jön majd az új modell – ha jön egyáltalán.

Távol álljon tőlünk, hogy a falra fessük az ördögöt – már csak azért is, mert a Giulia és a Stelvio egyaránt meggyőzött minket –, de az Alfa Romeo eladásai egyelőre nem úgy alakulnak, ahogyan azt várták a gyáriak. Az Egyesült Államokban például az idei évben mindössze 5494 Giulia talált gazdára – összehasonlításképpen, a 3-as BMW-ből csak a múlt hónapban közel ennyit vettek.

Az európai számok azért biztatóbbak egy fokkal, de még mindig nem a legjobbak: 2017-ben júliusig alig több mint 16 ezer Giulia kelt el, míg maradva az előző példánknál, a 3-as BMW-ből több mint 81 ezer. Persze érdemes még adni egy kis időt az Alfának, hiszen csak most csatlakoztak igazán a prémium szegmenshez, ráadásul ezen a fronton a középkategóriás szedánok iránti kereslet szinte mindenhol csökkent idén.

A Stelviónak ugyanakkor van esélye berobbanni, ugyanis a crossover kategória folyamatosan nő, és ahogyan próbáinkból is kiderült, az Alfa Romeo szereplése nem az új modelljeik képességein múlik, hanem sokkal inkább a vásárlók bizalmán – míg a Giulia már teszten is bizonyított, addig a Stelvio menetpróbán mutatta meg, hogy nem marad el testvérétől. Mindenesetre úgy tűnik, hogy az olaszok nagyobb szedánjára még várnunk kell, de bízunk benne, hogy az eladások belendülnek, és így az Alfa Romeo más kategóriákban is megmutathatja majd, hogy mire képes.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark