Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Pontosan egy hete számoltunk be Olvasóinknak az Autó Pult hasábjain a Bugatti Veyron legutolsó darabjáról, amelyet a nagyközönség teljes pompájában a Genfi Autószalonon csodálhat meg.

Az első Veyron a háttérben, az utolsó pedig előtte

Kollégáink épp úton vannak Svájc felé, így az elkövetkező napokban biztosan saját fotókat is meg tudunk majd osztani a világ leggyorsabb szuperautójának legutolsó, 450. példányáról, viszont a mai nap folyamán kiszivárgott néhány előzetes hivatalos gyári kép a szélvészgyors modellről, amelyeket szintén megosztunk Önökkel.

A búcsúdarab kívül-belül különleges

Hogy a Veyronnal valaki szimpatizál-e vagy sem, az leginkább ízlés és beállítottság kérdése, az azonban kétségtelen, hogy egy igazi sportautó-ikonnal van dolgunk, amely születésekor hosszú évekkel előzte meg korát, és mind a mai napig egy technikai csoda, amit persze horribilis vételára is jelez.

A leköszönő Veyronról korábbi cikkünkből, ide kattintva részletesebben olvashatnak, de a legfontosabb adatokat azért most is felsoroljuk: négyturbós, W16-os 8-literes erőforrás, 1200 lóerő, 1500 Nm nyomaték, 2.6 másodperces 0-100 km/h-s sprintidő és 408 km/h-s végsebesség. Az utolsó Veyron hivatalos neve nem mellesleg Grand Sport Vitesse La Finale; a La Finale az utolsó, 450. példányra utal, a Grand Sport Vitesse pedig azt mutatja, hogy mely változat adja az alapokat.

Az első és az utolsó Veyron színösszeállítása hasonló, de egymásnak inverzei

A kétszínű fényezés az első Veyront idézi, azonban a vörös-fekete színeket felcserélték a tervezők, s egyéb változtatásokat is felfedezhetünk az autón. A 450 Veyront különben kereken 10 év alatt gyártották le Franciaországban.

Kommentek