Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A nemrégiben tesztünket remek eredménnyel záró Infiniti M35h rendszerében rábukkantak még némi takarékosságra a mérnökök, így sikerült tovább csökkenteniük a 364 lóerős hajtáslánc eddig is szimpatikus, hétliteres fogyasztását.

Az új eredmény 6,9 liter lett, épp annyi, amelyet a luxusautós beltérrel rendelkező modell normakörünkön produkált. A csökkentett étvágy egyébként az európai flottaüzemeltetőknek szól, akik a 160 g/km alá csökkent érték (159) hatására többet spórolhatnak.

A felszereltséggel való trükközés (például alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsok alkalmazása) helyett az Infiniti mérnökei a technológiában találtak rá a CO2-kibocsátás csökkentésének lehetőségére. A villanymotor pontosságával és az akkumulátor töltésével kapcsolatos, fontosabb módosításoknak köszönhetően az Infiniti M35h a hidegindítást követően hosszabb ideig használható csendes, elektromos üzemmódban.

A 364 LE-s teljesítményű benzinmotor/villanymotor vegyes fogyasztása 7,0-ről 6,9 l/100 km-re, országúti fogyasztása 5,7-ről 5,6 l/100 km-re csökkent, míg városban 0,2 literrel kevesebbet, azaz 100 km-enként 9,0 litert fogyaszt az Infiniti M35h.

„Az Infiniti M35h már eddig is népszerű volt a teljesítmény és üzemanyag-fogyasztás terén kompromisszumok nélküli luxus szedánt kereső vállalatok körében” – mondta Guillaume Pelletreau, az Infiniti európai kereskedelmi igazgatója. „Most, hogy a 2012-es M35h megvásárlásával az üzemeltetési költségek terén sem kell kompromisszumot kötni, úgy véljük, autónk legalább annyira csábító ajánlatot jelent a vevők számára, mint amilyen érzéki a megjelenése – biztosak vagyunk benne, hogy vásárlóink nagyra értékelik ezt a változást.”

Az innovatív Infiniti mindennapos üzemanyag-fogyasztását a saját méréseink mellett további független ellenőrzések is alátámasztják. Egy 2011-es brit fogyasztási teszt során az M35h átlagosan 6,49 l/100 km fogyasztást ért el, míg a vizsgálatban részt vevő többi hibrid nem tudta reprodukálni a hivatalos értéket – volt olyan modell, amelyik 18%-kal fogyasztott többet az előírt értéknél. Ugyancsak rendkívül kedvező volt, hogy a teszt során az Infiniti M35h az 596 km-es távolság csaknem felét csendes, villanymotorral hajtott üzemmódban tette meg.

Kommentek