Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A McLaren bejelentette, hogy Genfben egy igazán kívánatos modell bemutatkozására készül a brit, sportautókat gyártó cég. Az újdonság neve sem titok többé: 675LT.

Az elmúlt években megszokhattuk, hogy a McLaren nem túl erős típusnevek kitalálásából, viszont fantasztikus járműveik miatt megbocsátjuk nekik hiányosságukat – inkább sportautót tudjanak építeni és ne értsenek a jól csengő típusnevekhez, minthogy fordított legyen a helyzet.

A típusnév talán nem cseng túl jól, de minden benne van - nagyon izgalmas jószág lesz...

A 675LT szám-betű kombinációban különben minden benne van: a 675 a cég nomenklatúráját ismerve a jól ismert 3,8 literes V8-as turbómotor lóerőben mért teljesítményére, az LT pedig a McLaren múltja alapján nem kérdés, hogy az angol „Longtail”, vagyis magyarra fordítva hosszú farú kialakításra utal. Minden bizonnyal a 650S adja az új típus alapjait, azonban mindenképp némileg átszabott megjelenésre számíthatunk a „Longtail” kialakítás révén. A modell vérbeli szuperautónak ígérkezik, ugyanis nem csak 25 lóerővel erősebb, de jóval könnyebb is lesz a hírek szerint az alapokat biztosító, és már eleve csodás képességekkel büszkélkedő 650S-nél.

A súlycsökkenés mértéke a találgatások szerint megközelítheti a 100 kilót, mindehhez pedig sokkal hatékonyabb aerodinamikai tulajdonságok tartoznak, ugyanis a fejlesztés során az egyik legfontosabb szempont a leszorító erő maximalizálása volt. A plusz erő, az alacsonyabb tömeg és a jobb aerodinamikai tulajdonságok nem kérdés, hogy fantasztikus vezetési élményt fognak eredményezni, mint ahogy az sem, hogy a P1-et leszámítva a 675LT a márka legkönnyebb, legerősebb, leggyorsabb és legpuritánabb modellje lesz.

A McLaren 675LT-ről egyelőre ennyit tudunk, de nem kell már sokat várnunk a hivatalos premierre, az autó ugyanis a gyártó bejelentése alapján március elején, a Genfi Autószalonon fog debütálni. Az első példányok még a 2015-ös évben megérkeznek leendő tulajdonosaikhoz, továbbá azt is tudjuk, hogy az exkluzív sportváltozat kizárólag kupé kivitelben lesz elérhető. A leleplezésig egy rövidke, s nem túl tartalmas ízelítő videóval kívánja felcsigázni az érdeklődők fantáziáját a brit gyártó - a kisfilmet fentebb tudják megnézni.

Kommentek