Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Porsche Inter Auto Hungaria Kft. a jövő évben, vagyis a vállalat fennállásának 25. évfordulóján igazán exkluzív ünneplésre készül: a világ egyik legnemesebb autómárkájával, a Bentley-vel egészíti ki márkaportfolióját, ugyanis a Porsche mellett 2018-tól a brit Bentley Motors hazai képviseletévé is válik. Az információt múlt szombaton, a 2017-es FIA ETRC Kamion Európa Bajnokság magyarországi hétvégéjén jelentette be a Porsche Inter Auto Hungaria Kft. vezetősége egy hungaroringi sajtótájékoztató keretében.

A csúcskategóriás luxusautókat gyártó márka Magyarországon hozzá méltó prémium miliőbe kerül: Budapest XI. kerületében, a Szerémi úti Porsche Centrum Budapest telephelyén épül a 160 négyzetméteres exkluzív bemutatóterem, amely a Bentley Motorshoz igazodva arculati elemeiben is tükrözni fogja a márka egyedülálló presztízsét. A mintegy 650 ezer eurós beruházás keretében épülő Bentley Budapest a tervek szerint 2018 utolsó negyedévében fogja megnyitni kapuit az érdeklődők előtt, és a luxushangulatú bemutatóterem kezdetben két Bentley modell számára fog helyet biztosítani. A magyarországi értékesítési darabszámokkal kapcsolatos prognosztizálás szerint még a nyitás évében gazdára találhat öt új Bentley, 2019-re pedig 10 autó eladása a cél.

Jövőre megérkezik Magyarországra a Bentley - 2018 őszén nyílik meg a Bentley Budapest márkakereskedés

Nagy Szabolcs, a Porsche Inter Auto Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az elmúlt években alaposan feltérképezték Magyarországon a luxusautók szegmensét, és az anyavállalattal együtt úgy gondolják, hogy egyértelműen van potenciál a magyar piacban a csúcskategóriás luxusmodelleket illetően, a Bentley márka iránti érdeklődés pedig már régóta megfigyelhető az ügyfelek részéről. A magyarországi forgalmazás időzítése az előzetes jelek szerint kiváló, a Bentley ugyanis nagyon erős modellpalettával büszkélkedhet, amit a vállalat értékesítési eredményei is tükröznek: tavaly például 11 ezernél is több kiszállított autóval rekordévet könyvelt el a vállalat.

A modellpaletta gerincét négy típus adja: a Flying Spur négyajtós luxuslimuzin, amely négyféle verzióban érhető el; az akár 710 lóerős (csúcsnyomaték: 1017 Nm) W12-es erőforrással is rendelhető kétajtós Continental sorozat, ami mind a GT kupé, mind pedig a Convertible vászontetős kabrió változatában öt-öt tagot számlál; a márka klasszikus értékeit leginkább megtestesítő, három kivitelben – és akár nyújtott tengelytávval (teljes hossz: 5.825 mm) – elérhető Mulsanne zászlóshajó, valamint a szintén három verzióban, a 300 km/h feletti végsebességet biztosító W12-es benzinmotoron kívül akár egy 435 lóerős V8-as dízelmotorral is kérhető, vadonatúj fejlesztésű Bentayga, amely már megjelenésekor a luxus-SUV kategória elitjének csúcsára lépett.

Bár a Bentley Budapest bemutatóterem megnyitására jövő őszig várni kell, a Porsche Centrum Budapest csapata az érdeklődőknek már mostantól örömmel segít a Bentley modellekkel kapcsolatos tanácsadásban és értékesítésben.

A Porsche Centrum Budapest is jelentősen kibővül

A szombati sajtótájékoztatón továbbá elhangzott, hogy a Porsche Inter Auto Hungaria Kft. a Bentley forgalmazásának megkezdése mellett másik exkluzív márkájának háza táján is jelentős fejlesztésekkel vág a jövőnek, ugyanis Magyarország egyetlen Porsche márkakereskedése és márkaszervize, a Porsche Centrum Budapest alaposan kibővül. A szerviz több, mint 400 négyzetméterrel történő bővítését követően – aminek köszönhetően a kapacitás gyakorlatilag megduplázódott – a bemutatóterem is sokkal nagyobb lesz: a jövőben 382 négyzetméterrel nagyobb tér áll majd a kiállított új és klasszikus Porsche modellek, valamint az ügyfelek rendelkezésére. A friss beruházás összértéke másfél millió eurós nagyságrendű, a fejlesztésekre pedig a folyamatosan növekvő kereslet okán volt szükség.

Kommentek