2018. Július 16., Hétfö

Frissitve:03:28:46

Megfizethető sportoló – gyári ízelítő videón az új Opel Corsa OPC

Nyomtatás

Az Opel bejelentette, hogy a legújabb Corsa OPC változata már a szériagyártás küszöbén áll: a sportos kisautó március elején, a Genfi Autószalonon debütál a nagyközönség előtt, az előzetes hírek szerint pedig nagyon is kompetensnek ígérkezik, ugyanis egyrészt erősebb, gyorsabb lesz elődjénél, továbbá ára is több mint korrekt lesz. Az OPC részleg célja az volt, hogy ne egy megfizethetetlen járművet állítsanak lábra, hanem egy olyan izmos kisautót dobjanak piacra a Corsa OPC személyében, ami szélesebb rétegek számára elérhető.

Ennek ellenére a teljesítmény tekintetében biztosan nem fogjuk érezni a spórolást: a Corsa négyhengeres, 1,6 literes turbómotorja 210 lóerőt állít csatasorba, ami több mint tisztességesnek számít a szegmensben, sőt, a kategória legerősebb képviselői közé lép elő. Természetesen nem csak a motor, de a futómű, a kormányzás és a fékrendszer is tökéletesen szolgálja a sportos ambíciókat. A menetteljesítmények különben egyelőre ismeretlenek, de 6,5 másodperc körüli 0-100 km/h-s sprintre és 230 km/h körüli végsebességre számíthatunk.

Az Opel ezen a héten, tehát még bőven a genfi premier előtt egy ízelítő videót tett közzé a Corsa OPC-ről, amelyben még csak álcázva vizslathatjuk a kis méregzsákot, de utasterét például már teljes pompájában láthatjuk.

A közel négy perces dinamikus videóban – amit lentebb Olvasóink is megtekinthetnek - ráadásul nem akárki ül az autó kormánya mögött: Joachim Winkelhock rali-legenda terelgeti a négykerekűt a dudenhofeni tesztpályán, s végig elismerően nyilatkozik az autóról. Aztán nem sokkal később átveszi a kormányt az Opel igazgatója, Karl-Thomas Neumann, aki bejelenti a nagyobb erőt és a fair árazást.

Mi azt is tudjuk már, hogy mennyi az annyi: a hazai árlistára bekerült az OPC, 5,65 millió forintos indulóárral, ami a jórészt 6 millió felett startoló konkurensek és a magas felszereltség ismeretében tényleg nagyon kompetens. Kizárólag háromajtós karosszériával lehet megrendelni a villámosok legújabb méregzsákját, a praktikusabb ötajtós Corsa sajnos nem rendelhető OPC változatban. Az autó végső technikai részleteit a genfi premiert követően fogjuk tudni kommunikálni.
Hozzászólások  

 
#1 2015-01-30 17:20
Tekintve, hogy alkudozni is lehet nem rossz ár az az 5 milla körüli. Néhány 10e km-ert futott példányt már 5 alatt megkapni majd. Sajnos ezt a kocsit nekem szánták, azaz 20-as éveit taposó, de már pár éve vezető, sportos élvezetes autót kereső(k)nek. A gond az, hogy nálunk pont ennek a rétegnek nincs semmi pénze, mert nem fizetik meg őket, amit kapna meg felemészt a haveri társaság programjai, meg az albérlet. Sajnos emellett lehetetlen egy ilyen autó árát kispórolni. Ráadásul 5 milláért már egy fullos Astrát kap az ember, kicsit jobban értékesíthető is, meg el is férnek benne. A Magyarországi középosztály kivégzésével kivégezték ezen autók vásárlóit is, ez csak néhány burzsuá apuka kisgyermeke fogja taposni, de már ők is inkább behoznak egy 2-es BMW-t 2-3 millióval drágábban használtan és menőbb is kétségtelen, ők már azt is megengedhetik, az átlag ember meg még ez sem...
Idézet
 

Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark