Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Rolls-Royce jövőre érkező SUV-ját már régóta a Cullinan néven emlegetjük, és szinte mát mindenki elkönyvelte, hogy ez a sorozatgyártásra is megmarad majd. Most azonban a gyáriak egyik magas rangú alkalmazottja elárulta, hogy bár sokan hivatalosnak hiszek ezt a típusnevet, a márka sosem állította, hogy ezt viseli majd az első emelt hasmagasságú modelljük.

Maga Hal Serudin, a Rolls-Royce ázsiai és óceániai kommunikációért felelős vezetője árulta el, hogy bármennyire is hivatalosként kezelik a Cullinan nevet, a gyáriak ezt csupán a fejlesztési „címként” aggatták rá az autóra, így egyáltalán nem biztos, hogy a sorozatgyártásban is ezt viseli majd. Ugyanakkor azt is hozzátette a vezető, hogy hamarosan még több információval szolgálhatnak majd az autóról – egyébként mi azért továbbra sem zárnánk ki, hogy végül a Cullinan mellett döntenek a gyáriak, már csak azért is, mert már mindenki elkönyvelte magában, hogy ez lesz a végső név, ráadásul egészen hangzatos is.

Az SUV is hozza majd a jól megszokott Rolls-Royce stílust

Az autó egyébként az új Phantom Architecture of Luxury névre keresztelt platformjára épül, de arra azért odafigyelnek az angolok, hogy ne múlja majd felül luxusban az előbb említett modellt. A motortérben azonban ugyanazt a 6,75 literes V12-est találhatjuk majd, amely ezúttal is 571 lóerőt és 900 Nm-es csúcsnyomatékot kínálhat majd – igaz, a SUV talán valamivel lassabb lesz majd, mint testvére, de így is bőven elég lesz az, amit tud. Az újdonság jövőre mutatkozik majd be, és nagyobb összegben mernénk fogadni, hogy a tavaszi Genfi Autószalonon leplezi majd le a Rolls-Royce, így hamarosan többet is megtudhatunk majd róla.

Kommentek