Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Megirigyelve a Škoda Kodiaq méreteit, a Volkswagen Tiguan is megérkezett hosszabb tengelytávú, hétszemélyes változatban. Az Allspace a kínai premier után a Detroiti Autószalonon mutatkozott be a nagyközönség előtt, de ugyanilyen formában érkezik majd meg márciusban az európai piacra is.

11 centiméter plusz - galériaAz Allspace formailag nem jelent nagy meglepetést, hiszen a megnövelt tengelytávot, és az ezzel együtt érkező hosszabb hátsó ajtókat leszámítva minden téren megegyezik a hagyományos Tiguannal. Érdekesség, hogy Amerikában ez a modell viseli majd egyszerűen a Tiguan nevet, és más változat nem is lesz a kisebbik terepesből.

Hét személy vagy hatalmas csomagtartó

Az MQB padlólemezre épülő Tiguan Allspace tengelytávolsága 11 centiméterrel lesz hosszabb, mint az átlagos testvér esetében, ami bizony komoly változás, ez pedig már első ránézésre látszik – főleg a hátsó ajtók hosszán. Ennek köszönhetően nem csak a második sorban lett nagyobb a lábtér, de a csomagtartó padlójából két ülést is elő lehet majd hajtogatni – ezek persze még így is inkább csak gyerekek számára lehetnek megfelelőek, és nagy valószínűséggel felárat is kell majd fizetnünk érte. Az Allspace azonban nem csak az extra helyekkel, hanem a nagyobb csomagtérrel is hódíthat, noha már az alapverzió is 615 literes értéket tud felmutatni. Ennek ellenére a gyáriak akár 57 százalékkal nagyobb csomagtérről beszélnek.

Belül csak helykínálat terén van újdonságAz utastérben egyébként a nagyobb teret leszámítva nincs változás, így továbbra is letisztult, jól kezelhető és ergonomikus műszerfallal és középkonzollal találkozunk, az anyagok minőségére pedig szintén nem lehet majd panasz. A tengelytáv 11 centis növekedése természetesen nem véletlen, hiszen így éppen az azonos alapokra épülő Škoda Kodiaq 2791 mm-es értékével megegyező adatokat tudhat majd magáénak a Tiguan Allspace – bár hosszban még így sem éri utol cseh testvérét az autó.

Jóval nagyobb lesz - galériaAki tehát ragaszkodik a Volkswagen márkanévhez, és nem elégszik meg az ugyanazt a technikát felhasználó Škodával, hamarosan örvendhet, hiszen jövő tavasszal, a Genfi Autószalonon bemutatkozik majd az európai Tiguan Allspace, mely a rövidebb testvér motorpalettáját és extralistáját örökli majd meg. Akinek pedig még ez sem elegendő, az reménykedhet benne, hogy a Volkswagen Európába is elhozza 5 méternél is nagyobb óriását, az Atlast – erre pedig mutatkozik némi esély.

Kommentek