Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Ki ne szeretne egy Ferrari F40-et? Így volt ezzel a híres rock zenész, Rod Stewart is, amikor megvette a vörös szuperautót. Most azonban úgy döntött, valaki más is valóra válthatja az álmait, így eladásra kínálja a legendás négykerekűt, méghozzá egy ilyenkor szokásos árverés keretein belül az Egyesült Államokban.

Persze senki ne gondolja, hogy olyan könnyű lesz megszerezni az igazi ritkaságnak számító olasz sportautót, amely egyébként a leírások alapján kitűnő mechanikai és esztétikai állapotnak örvend, és megvan hozzá minden eredeti tartozéka, mint a poggyász készlet, a használati utasítások, a gumiabroncs kompresszor és a teljes autót lefedő takaró is.

Nem a luxus dominál

Az alig 13 ezer kilométert futott F40 1990 és 2008 között csak és kizárólag Kalifornia útjain mutatta meg magát, ami szintén okot adhat a kitűnő állapotra. Az aukciós ház becslései alapján egyébként a zenész 228 és 296 millió forint közötti összeggel fog gazdagodni az autó eladása után – ami egyébként igencsak elmarad a legújabb LaFerrari több mint 400 milliót mutató árcédulájához képest.

Tőle örökölte a 458 a hármas kipuffogókivezetést

A magas ár ellenére szinte biztosak lehetünk benne, hogy a 2,9 literes, duplaturbós, 478 lóerős V8-assal szerelt F40 hamar gazdára talál, hiszen manapság nagyon nehéz eladó példányt találni a Pininfarina álal tervezett, kevlárt, alumíniumot és szénszálas anyagokat sem nélkülöző olasz csődörből. Aki tehát ellenállhatatlan vágyat érez a birtoklására és a pénztárcája is megengedi, nyomban csapjon le rá – mi is így tennénk.

Kommentek