Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Továbbra is nagy titkolózás övezi a Honda idei WTCC-s versenygépét, de azért néhány gondosan álcázott képen már megmutatta magát a 2014-es Civic versenyautó. Michelisz Norbert jó kiállású versenygépet terelgethet a bajnokságban.

A spanyolországi Aragon versenypályán tesztköreit futó autó a FIA WTCC legújabb szabályozásainak megfelelően készül, a szélesített, porig ültetett karosszéria és a hatalmas hátsó légterelő alaposan feldobja a hagyományos verziójában inkább különleges, mint sportos megjelenésű modellt.

A Honda célja egyértelmű az újdonsággal: a pilóták és a konstruktőrök bajnokságában is az élre akar állni 2014-ben. A két gyári autót Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro terelgeti majd, ám mi sokkal jobban szorítunk majd a Zengő Motorsport színeiben ugyanezzel az autóval versenyző Michelisz Norbiért, akivel ugyancsak Hondás színekben a szintén privát Proteam Racing színeiben versenyző Mehdi Bennani is igyekszik majd felvenni a kesztyűt.

A Túraautó Világbajnokság első futamáig még kereken 60 napot kell várnunk: április 12-én Marokkóban hördülnek fel először a motorok és reméljük, hogy a kockás zászló alatt Norbi fog elsőként elhaladni.

Kommentek