Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Már több ízben is beharangoztuk az Aston Martin és a Red Bull Racing istálló közös munkájának gyümölcsét, amelyet mindeddig csak AM-RB 001-ként emlegetett a világ. Azonban a Genfi Autószalon a temérdek újdonság mellett a kiváltképp várt szuper-, sőt, hiperautó nevét is felfedi - a különlegesség a skandináv mitológiából kapta végleges elnevezését.

Nem húzzuk hát tovább a mézesmadzagot, a csúcsmodell Aston Martin Valkyrie néven lép porondra majd Svájcban, ezzel csatlakozva a brit márka V-szériájának méltán híres egyedeihez. A  jövevény ezzel olyan legendás típusok mellé állhat be, mint a Virage, a Vanquish, a Vantage vagy a Vulcan, sőt, akár a Volantét is ide vehetjük, noha az nem modellt, mindinkább karosszériaformát (kabrió) jelez. Érdekesség, hogy a fejlesztésben nyilván nagy szerepet vállaló Red Bull nem szerepel az autó nevében, azonban minden bizonnyal okkal döntöttek így a két márka első emberei.

"Az Aston Martinnál a típusok nevei mély jelentéssel bírnak. Inspiráló hatást, izgalmat kell ébreszteniük. Gazdagítaniuk kell, és el kell mesélniük egy olyan történetet, ami 104 évre nyúlik vissza. Az Aston Martin Valkyrie nem más, mint egy hihetetlenül különleges autó, ahogy azt a neve is mutatja" - mesélte Marek Reichman, az Aston Martin kreatív vezetője.

Annak ellenére, hogy a skandináv mitológiában rejtőznek a gyökerek, a Valkyrie ízig-vérig csúcstechnológiás jószág. A hiperautót az Aston mellett a Red Bull Advanced Technologies fejlesztette, mi több, az AF Recing is részt vett a munkában, ahogy a világ számos vezető technológiai szereplője.

A Valkyrie (valkűr) a mitológiában azokra a nőalakokra utal, akik a harcmezőn éltek és haltak, feladatuk pedig az elhunyt hősi harcosok Valhallába, Odin birodalmába vitele.

Kommentek