Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Ayrton Senna, a legendás Forma-1 pilóta nem csupán a versenypályán szerette az igazán gyors autókat, a hétköznapi életben is használt néhány igazán kívánatos modellt. Többek között ilyen a versenyző által korábban birtokolt Honda NSX is, amely ezúttal kalapács alá kerül a Silverstone Auctions’ Race Retro & Classic Car Sale keretei között.

Senna és az NSX egyébként elválaszthatatlan duó, gyakorlatilag nincs olyan, az autózás vagy a Forma-1 iránt rajongó, aki ne ismerné a híres videót, amelyben Senna kifényesített alkalmi cipőben terelgeti a határok felé a japánok középmotoros sportautóját. A különleges, hathengeres motorral szerelt jármű fejlesztésénél bábáskodó Froma-1-es pilóta végül két példányt is kapott a gyártótól.

A szóban forgó Honda NSX egy 1992-es évjáratú modell, amelyet eredetileg Antonio Carlos de Almeida Braga menedzser vásárolt meg. A fekete autót Senna akkor vezette, mikor Portugáliában tartózkodott. 1994-es halála után mintegy 2 évig garázsban állt a kincs, majd egy gyűjtő csapott le rá, s hamarosan túl is adott rajta.

„Nagyon ritka, hogy ilyen származású és eredetű autó kalapács alá kerül, ráadásul ott a kivételesen erős és személyes kapcsolat a valaha élt legjobb Forma-1 pilótával, épp ezért kiváltképp izgatottan várjuk az aukciót” – mondta Nick Whale, a Silverstone Auctions aukciós ház ügyvezető igazgatója. Az exkluzivitás miatt a szakértők 28-32 millió forintra becsülik az eladási árat. Az autó műszere csekély használatot mutat, hiszen a számláló mindösszesen 52.000 km-en áll.

Kommentek