Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Seat már korábban bejelentette, hogy érkezik a Leon Cupra még vadabb, R jelzéssel ellátott verziója. A spanyolok pedig nem vicceltek, és máris bemutatták a sportkompakt valaha volt leggyorsabb sorozatgyártású verzióját, amely még agresszívabb megjelenéssel és fokozott teljesítménnyel kívánja meghódítani a vásárlókat.

 

A frissített Leon Cupra tavaly ősszel mutatkozott be 300 lóerővel, az új R verzió pedig további 10 lóerővel kínál rá erre – tehát a Volkswagen Golf R képességeit kínálja. A kérdés jogosan merülhet fel, hogy akkor miért is ne inkább a Volkswagent válasszuk: a Leon Cupra R mindössze 799 példányban készül el, és a nagyobb erő ellenére nem kapja meg az összkerékhajtást, ráadásul váltóból is csak manuálist kérhetünk majd hozzá – ezzel pedig egy igen különleges autó lesz a piacon. Ha mégis összkerekes, automatás kivitelt választanánk, úgy a 300 lóerős Leon Cupra kombi áll rendelkezésünkre.

Nem sokkal erősebb, de jóval látványosabb az R verzió

Az erősebb hajtáslánc mellett természetesen kívül is szembetűnő az R verzió: amellett, hogy több helyen is megjelenik a sokatmondó betű, a látványos szélesítések, a hátsó szárny és az agresszívabb karosszériaelemek árulkodhatnak – és akkor a színes díszítőelemekről és az egyedi keréktárcsákról még nem is beszéltünk. Színből háromféle lesz: egy fekete és egy szürke mellett lesz egy egyedi matt szürke árnyalat is, amit a képeken is láthatunk.

Néhány egyéb változtatást is köszönhtetünk az autón, mint például az új kipufogórendszert, az átalakított Brembo fékeket vagy éppen a frissített futóművet. Az utastérben karbon és Alcantara bevonatokkal is találkozhatunk majd. Több részletet egyelőre nem árultak el a gyáriak, de a Frankfurti Autószalonon minden kiderül majd a legvadabb, limitált szériás Leonról, ami ismét ráhajthat a leggyorsabb elsőkerekes címére a Zöld Pokolban.

A Seat egyébként több újdonsággal is érkezik a német seregszemlére: az új kis crossoverük, az Arona is Frankfurtban mutatkozik majd be először, és érkezik az Ibiza szériában gázhajtású kivitele is. Ezek mellett is jöhetnek még meglepetések, amikről nem tudunk előre, ugyanis a spanyolok már korábban elárulták, hogy jön az Ateca sportos, Cupra verziója is – hamarosan azonban mindenre fény derül.

Kommentek