Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Párizsi Autószalonon a Ford standjáról természetesen nem maradhatott ki a vadonatúj generációs Mustang, amely a típus 50 éves történelmének első globális modellje. És ez bizony azt jelenti, hogy a rajongók nagy örömére Európában, így pedig Magyarországon is megvásárolható lesz az amerikai életérzést közvetítő legendás sportmodell.

A Ford ígérete szerint jövőre startolnak az eladások az öreg kontinensen, s rögtön két karosszéria-változatban, úgynevezett „fastback” (csapott hátú) kupéként és kabrióként igyekszik meghódítani a vásárlókat az autó. Ahogy a tengerentúlon, úgy itt is két erőforrással lesz elérhető az autó: az alapmotor a downsizing jegyében fogant 2,3 literes négyhengeres EcoBoost turbó, amely 309 lóerőt állít csatasorba 406 Nm-es csúcsnyomaték mellett, de azért szerencsére a V8-asok rajongóit sem hagyja kielégítetlenül a Ford, így ők az 5-literes szívó V8-ast választhatják, amely 426 lóerőt és 528 Nm-t ad le.

Az európai Mustangok speciális futómű-hangolással, nagyobb teljesítményű fékekkel és szériában 19 colos kerekekkel lépnek piacra, az autó pedig az egyik első olyan modell lesz a Ford európai kínálatában, ami megkapja a márka SYNC 2 névre keresztelt, 8 colos érintőképernyőn keresztül irányítható, hangvezérlésű multimédiás/navigációs rendszerét. Az árakról egyelőre nincsenek információink, de bízunk benne, hogy a Ford hívogató árcédulával ruházza fel büszkeségét.

Kommentek