Megnyílt az új Jaguar/Land Rover márkakereskedés – mi is ott voltunk

Nyomtatás

Nemrég számoltunk be Önöknek arról, hogy az Auto Binck, avagy a Hyundai hazai importőre átvette a Jaguar és a Land Rover autómárkák hazai forgalmazásának jogát. Az új importőr igazán komolyan veszi a feladatot, ami nem is csoda, hiszen válság ide vagy oda, az igen ütős kínálat miatt jobbkor nem is nyúlhatott volna a brit márkákhoz.

Nézzük csak: a vadonatúj,árazását tekintve éppen ma kitárgyalt Range Rover Evoque 26 ezer darabos előrendelésével világszerte már most kasszasiker s szép jövő elé néz, a legendás Defender utódja a tervezőasztalokon pihen, a Jaguar oldalán pedig egy nyolcfokozatú, start/stopos automatával kombinált 2,2 literes (190 lóerő/450 Nm) takarékos négyhengeres dízelmotor javítja a közép-felsőkategóriás XF pozícióját, amely komoly esélyekkel indul a flottavásárlóknál is.

A habot a tortán a jövőre érkező kétüléses, „Porsche-gyilkos” Jaguar C-X16 sportautó jelenti, hogy a többi, jelenleg is elérhető „erős” típusról ne is beszéljünk, akár a Land Rover, akár a Jaguar kínálatát nézzük. És még egy dolog is a britek mellett játszik: portékáik amellett, hogy kívánatosak, jóval ritkábbak a német (vagy akár svéd/japán) prémium konkurenseknél, így sokak szívét könnyedén meghódíthatják, amelyben az immár kiemelkedő szolgáltatásokat kínáló importőri és szervizháttér nagy szerepet játszik.

A két márka portékái új helyen, egy elegánsan berendezett szalonban várják az érdeklődőket. A márkakereskedés az Auto Palace M5 nevet viseli, méghozzá nem véletlenül: az M5-ös autópálya Budapestről kivezető szakaszánál található, címe: 1194 Budapest, Nagykőrösi út 152 (ide kattintva pontosabb elérhetőségeket is láthatnak).

Az arculatát és berendezését tekintve a napokban elkészült Auto Palace M5 tegnapi hivatalos megnyitóján mi is ott voltunk, s a sajtótájékoztatón örömmel hallottuk, hogy a rövidesen kialakuló tesztparknak köszönhetően végre lehetőségünk lesz Jaguarokat és Land Rovereket is tesztelni, így vélhetően az olvasók örömére a mi portfóliónk is bővülni fog.

A 650 négyzetméter területű szalonban különben a tervek szerint 8 autó (5 Land Rover és 3 Jaguar) fog helyet kapni, míg a csarnok melletti szervizben szintúgy 8 szervizállás várja a javításra szoruló brit luxusautókat - illetve (a több mint 60 éves Defender esetében) igavonókat. Jelenlegi Land Rover/Jaguar tulajdonosok, figyelem: a bevezető akció keretében az Auto Palace M5-ben ingyenesen átvizsgálják gépjárművüket.

A szalon október elsejétől tehát hivatalosan is látogatható, s a márkák kínálatának beárazása is megtörtént már, méghozzá központosított, euro alapú nettó árakon, amelyekre aztán természetesen rájönnek a hazai horribilis terhek, így sajnos már a legolcsóbb brit portékákért is jó mélyre kell nyúlni a zsebben – erre a mostani, közel 300 forintos euró-középárfolyam sajnos még rátesz egy lapáttal.

További újdonság és érdekesség hazánkban, hogy minden újautó-vásárló egy érintőképernyős kis „táblagépet” kap autójához, amelyen keresztül könnyen kommunikálhat a szalonnal illetve szervizzel, bejelentkezhet átvizsgálásra, sőt, a kezelési könyvet is feltöltik rá a márkakereskedésben, így ha a papíralapú kézikönyv véletlenül nincs kéznél, kisegítheti a tulajdonost a modern digitális eszköz.

Az elkövetkező egy-két évben egyébkén nem tervezi az importőr újabb szalon/szerviz kiépítését, így egyelőre az Auto Palace M5 lesz hazánk egyetlen Land Rover/Jaguar márkakereskedése és szervize. 
 
Hozzászólások  

 
#1 2011-12-21 20:52
Tisztelt Cég!
Jártunk Önöknél a feleségemmel és amilyen felvilágosításb an volt részünk,csak ámultunk. Látni hogy itt adnak a névre és a színvonalra. Igaz csak érdeklődők voltunk de úgy kezeltek minket mintha törzs vásárlók lennénk. Szombathy Tamás Úrtól nagyon sok hasznos információt kaptunk és amint lehet tuti hogy egy X J-t veszek magamnak és a cégem többi vezető beosztású tagjának is ajánlani fogom. Amennyiben van hírlevelük köszönettel veszem a küldést.
Minden dolgozónak Kellemes Ünnepeket Kívánok.
Lidák János és családja
Idézet
 

Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark