Amerikai álom - ritka Corvette kerül kalapács alá hamarosan

Nyomtatás

Európába ugyan csak nemrég kezdték el beverekedni magukat hivatalosan is a legendás amerikai sportautók legújabb generációi, a legtöbb autórajongó mégis jól ismeri a múltjukat. A Chevrolet Corvette rengeteg gyermek álmaiban szerepelhetett az idők során, de a veterán autókat kedvelők számára is egy örök klasszikus marad. Ezúttal egy rendkívül ritka, első generációs példány keres új gazdát magának, méghozzá természetesen egy hamarosan esedékes aukció keretein belül – némi meglepetésre nem Amerikában, hanem Párizsban.

A formák valószínűleg már a kevésbé nagy rajongók számára is ismerősek lehetnek, de a bordó, Corvette Copper névre hallgató fényezés már inkább csak a típus megszállottjainak szúrhat szemet. Az persze gyanús lehet, hogy amikor megpróbáljuk felidézni az első generációs Corvette-et, általában kéttónusú, fehér és piros színben jelenik meg szemeink előtt. Ez nem is csoda, ugyanis ebből készült a legtöbb, míg a most eladósorba került, makulátlan állapotú példány árnyalatát 1955-ben mindössze 15-öt Corvette kapta meg – összesen egyébként 700 autó hagyta el abban az évben a gyártósort.

Ami azonban még ennél is érdekesebb a szóban forgó Corvette-el kapcsolatban, az a motortérben található erőforrás. Az első generációs sportautó ugyanis eredetileg a „Blue Flame” névre keresztelt, 3,9 literes soros hathengeres motorral készült, azonban a gyártás harmadik évében ezt lecserélték egy 4,3 literes V8-asra, amiből jóval kevesebb készült el – a következő évben ugyanis több téren is frissítették a modellt. Az autóban egyébként egy mindössze kétfokozatú váltó teljesít szolgálatot.

Az 1955-ös példány egyébként a 22. volt abban az évben, és jelenleg Spanyolországban van egy gyűjtő tulajdonában, aki pénzt és időt nem sajnálva restauráltatta, hogy aztán makulátlan állapotban őrizze. A bordó fényezéshez tökéletesen illik a szinte érintetlen, bézs bőrrel borított utastér illetve a szintén ebben a színben pompázó vászontető, melyet természetesen kézzel tudunk felhúzni.

Arról egyelőre nincs információ, hogy milyen összeget várnak a szakértők a ritka Corvette-ért cserébe, de a mostani veterán árakat alapul véve bizony okkal reménykedhet az eladó egy kisebb vagyonban is. A képek alapján pedig teljesen megértjük, aki majd kifizeti ezt, ugyanis rendkívül kívánatos autó az első generációs Corvette – kiváltképp ilyen gyönyörű állapotban.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark