Egymillió mérföldön túl – egy Porsche 356 története (videó)

Nyomtatás

Guy Newmarkot valószínűleg sok autórajongó irigyli, pedig már több mint 40 éve ugyanazt a négykerekűt hajtja. De nem akármilyet: szíve örök választottja ugyanis egy Porsche 356, amely mára egymillió mérföldet hagyott a háta mögött.

1,61 millió kilométer – ez bármelyik autónak becsületére válna, nem hogy egy 52 éve készült veteránnak, egy új márka első termékének. Az 1964-ben, vagyis a modellgeneráció vége felé legyártott kék Porsche 356 viszont már maga mögött hagyta a milliós számot, méghozzá 40 éve ugyanazon vezető keze alatt.

A kaliforniai Guy Newmark a legjobbkor, 12 évesen kapta az első tulajdonostól – édesapjától – az időközben legendává vált kupét, a vétel időpontjától számítva pedig csak fokozta az értékét. Az egykoron néhány millió forintos típus mára legalább 20 milliót érő veteránná nőtte ki magát. Blu – ahogy Guy hívja a 356-ost – tulajdonosának mindennapos autója. Persze a megfelelő gondoskodást azért igényli: 5000 kilométerenként szervizelést kap, ha pedig valami elromlik, azonnal gyári utánpótlást kap.

Szép teljesítmény – ugyanezt a boldog kitartást kívánjuk legalább a következő millióig.
Hozzászólások  

 
#1 Nocturne 2016-11-14 12:59
Én a 12 éves kocsimba 10 000km-ként cserélem az olajat de senki nem hisz nekem, hogy hosszú távon jó...
Idézet
 

Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark