Elragadó történet kedvéért száguldozik hóban egy Lamborghini Miura (videó)

Nyomtatás

A Miura név említésére az autózás szerelmeseinek lelki szemei előtt minden bizonnyal rögtön megjelenik a Lamgborghini legendás sportautója. A manapság már rendkívül ritka veteránból bizony nem sok maradt, de az egyiket nemrég ismét elővették, hogy egy látványos kisvideóban főszerepet játszva állítson emléket az olaszok egyik nemrég nyugdíjba vonult, megbecsült dolgozójának, és egy emlékezetes ügyfelének. Már ez alapján is érdekesnek hangzik a 7 perces kisfilm, és akkor azt még nem is említettük, hogy az ikonikus négykerekű havas körülmények között mutatja meg mit tud.

Manapság már bevett szokás a sportautókkal foglalkozó márkák körében, hogy havas, sőt, jeges körülmények között tartanak különböző vezetéstechnikai tréningeket pilótáiknak és ügyfeleiknek. Régen azonban szó sem volt ilyesmiről, és szinte elképzelhetetlen volt, hogy egy ritka, méregdrága sportautót valaki télen is használjon. Erről mesélnek nekünk egy érdekes történetet az alábbi videó alkotói, akik Enzo Moruzzi tiszteletére készítették el a kisfilmet.

Az előbb emíltett úriember 39 évig dolgozott a Lamborghini kötelékében, és a különleges ügyfelek autóinak kiszállítását felügyelte, így rengeteg érdekes történet van a tarsolyában. Ezek közül meséli el az egyiket „unokájának” a rövidke videóban, aki éppen egy Miura modellel játszik, miközben kint elkezd esni a hó. A kisfiú megerősítést várva állapítja meg, hogy az ilyen autókat ugye nem használták a hóban korábban. Nagyapja helyesel, de eszébe jut egy különleges ügyfél, aki bizony annyira szerette Miuráját, hogy még télen sem volt hajlandó a garázsba állítani.

Innen már nem nehéz kitalálni, hogy mi következik: a következő képsorokon havas tájakon láthatjuk keresztbe autózni a legendás sportautót. A szóban forgó ügyfél egyébként egy perzsa sah volt, aki még különleges gumiabroncsokat is felrakatott autójára, hogy az alkalmas legyen a téli közlekedésre. A kisfilm érdekessége, hogy a benne szereplő Miura valóban az a példány, ami korábban a sah tulajdonában volt. A rövid történetet csattanós véget ér, de ezt már nem árulnánk el előre – már csak azért is érdemes megnézni, mert ilyen autókat nagyon ritkán láthat és hallhat mozgásban az ember.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark