Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Vannak híres négykerekűek, és vannak igazi legendák. Azt hiszem nem kétséges, hogy a BMW M1 utóbbiak közé tartozik, és mint ilyen, a vezetés szerelmesei számára igazi álom a birtoklása. Egy szerencsés – és gazdag – tásunknak most megadathat, hogy beállítsa a garázsába az egyik legszebb példányt az autóból, ami annak ellenére is kifogástalan állapotban van, hogy 1981-es legyártása óta egyáltalán nem újították fel.

Nem nyúltak hozzá - galériaAz Alpine fehér színben pompázó sportautót eredetileg egy mexikói vásárló részére készítették el, majd később Kaliforniába került, ahol immár 30 éve volt egyetlen tulajdonos kezében, aki nagyon vigyázott rá. Az M1-ből mindössze 453 darabot gyártottak, és ezek közül is 20 darab versenyautó volt, így nem csoda, hogy a most eladásra kínált darabért 234,5 millió forintnyi dollárt kérnek – és ne legyenek kétségeik, hogy ezt valaki nagyon szívesen fogja letenni az asztalra érte.

A szóban forgó autón egyébként a BBS keréktárcsákat leszámítva minden alkatrész teljesen eredeti, ráadásul az eladó felkínálja azt a lehetőséget is, hogy segítséget nyújt a gyári felnik megszerzésében. Ki lehet emelni néhány dolgot, mint például a gyári rádió vagy éppen a bőrbevonatok, de ahogyan már említettem, semmihez sem nyúltak hozzá a 37 év alatt, így mindent pontosan úgy találunk az autóban, ahogyan az kigurult a gyárból.

Eredeti poggyászokkal - galériaHa mindez még nem győzte volna meg a jövőbeli tulajdonost, a kilométerórán olvasható 12.168-as szám biztosan meggyőző lesz, hiszen ilyen alacsony futásteljesítménnyel nem sok M1-est találni – persze egyébként nem találni túl sok eladó példányt. A középmotoros legendát egyébként egy 277 lóerős, 3,5 literes sorhatos erőforrás hajtja, ami 260 km/h-s sebességre teszi képessé – mondanunk sem kell, ezek a számok akkoriban kiemelkedőnek számítottak.

Az eladó a világ minden tájára vállalja a szállítást, így a hazai érdeklődőknek sem kell visszafogniuk magukat. Az autóhoz minden eredeti papírja jár, sőt még a gyári, kifejezetten az M1-hez készült poggyászcsomagot is megkaphatjuk. A szóban forgó példányról egy videó is készült, melyet alább megtekinthetnek – érdemes belenézni, hiszen nem csak láthatjuk, de hallhatjuk is menet közben az autót –, de a galériát se hagyják ki.

Kommentek